Ga naar inhoud

20 november 2016Wonen

Kerst: feest voor inbrekers

Tijdens de kerstdagen vinden er 25% meer inbraken plaats dan op andere dagen in december en januari. In vergelijking met een gemiddelde dag in juli wordt er zelfs ruim 2 keer zo vaak ingebroken.

Het is eigenlijk heel logisch: heel Nederland zit bij familie of vrienden aan de kalkoen en laat zijn woning onbeheerd achter. Ideaal voor inbrekers die eenvoudig kunnen uitzoeken waar ze hun slag zullen slaan. Hoe zorgt u ervoor dat ze uw huis overslaan?

Gewoon thuis met kerst

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdaders die gewapend met een koevoet of schroevendraaier op zoek zijn naar een huis zonder bewoner, waar ze gemakkelijk naar binnen kunnen. Als het lijkt of u thuis bent, is uw woning direct minder aantrekkelijk. Laat daarom de gordijnen open en zorg ervoor dat er lichten branden. Met een tijdschakelaar floepen de lampen aan als het donker wordt. Rondslingerende kranten of tijdschriften en gebruikte koffiekopjes op tafel bevestigen de indruk dat u gewoon thuis bent.

Inbreker afschrikken

Heeft een inbreker het toch op uw woning voorzien? Met stevig hang- en sluitwerk en inbraakwerende strips maakt u het hem een stuk lastiger. Een buitenlamp met bewegingssensor schrikt de inbreker bovendien af en attendeert uw buren en wandelaars erop dat er iemand bij u voor de deur staat.

Schade vergoed met inboedelverzekering

Het is fijn als u de schade door inbraak en diefstal vergoed krijgt. Verzeker uw inboedel daarom goed. Met de inboedelverzekering van Univé kunt u rekenen op een uitgebreide dekking. En inbraakschade aan de woning is bij Univé verzekerd met een opstalverzekering.

Deel dit bericht