Ga naar inhoud

8 juli 2021Sport

Ken jij de Stichting Univé Buurtfonds al?

Univé is een coöperatie en dat betekent dat we geen winstoogmerk hebben. Een deel van onze winst stellen we ter beschikking aan onze leden, of de lokale gemeenschappen in de buurt van onze leden. Dat doen we met de Stichting Univé Buurtfonds.

Fijn samenleven in de buurt

Univé Buurtfonds ondersteunt initiatieven binnen lokale gemeenschappen, die ervoor zorgen dat mensen fijn met elkaar kunnen samenleven in de buurt en die helpen om risico’s te voorkomen en beperken. Van de Belastingdienst heeft de stichting het ANBI-keurmerk (Algemeen Nut Beogende Instelling) gekregen. Daardoor kunnen we het geld van de stichting efficiënt besteden.

Van buurtontmoetingsplaats tot rolstoelvriendelijke boot

De Stichting Univé Buurtfonds draagt bij aan uiteenlopende initiatieven. Bijvoorbeeld een buurtontmoetingsplaats, met oog voor de natuur. De buurtbewoners doen zelf een deel van de werkzaamheden en de ontmoetingsplaats wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten om de buurt nog meer bij elkaar te brengen. Of neem bijvoorbeeld een oude rondvaartboot, die met een bijdrage van het Buurtfonds en andere fondsen wordt omgebouwd tot rolstoelvriendelijke boot. Dankzij die verbouwing kunnen ouderen en mensen met een beperking nu ook zorgeloos genieten van een dagje op het water. Dit is slechts een beperkt aantal van de mooie projecten waar we het afgelopen jaar aan hebben mogen bijdragen. Lees meer over het Buurtfonds.

Een initiatief aanmelden

Heb jij ook een mooi initiatief waarvoor je een bijdrage zou willen vragen van het Buurtfonds? Om een aanvraag te doen hoef je geen lid van Univé te zijn. In onze checklist lees je meer over waar jouw project en aanvraag aan moet voldoen.

Deel dit bericht