Ga naar inhoud

1 augustus 2022Wonen

Inbraak tijdens je vakantie voorkomen

Inbreker met bivakmuts en zaklamp probeert een huis binnen te komen.

De zomer is weer begonnen! Je bent je koffer al aan het pakken voor die welverdiende vakantie, maar jij bent niet de enige die voorbereidingen treft. Voor inbrekers is de zomerperiode ideaal om eens even rond te snuffelen bij je thuis.  

Inbrekers gaan voor snel en gemakkelijk  

Er wordt dan ook vaker ingebroken in rijtjeshuizen dan in vrijstaande huizen. Het hang- en sluitwerk is vaker verouderd, waardoor inbrekers gemakkelijk naar binnen kunnen. Ook kunnen ze zich gemakkelijk verschuilen in gangetjes om zo via de achteringang binnen te komen.  

Onze tip: Doe de poort op slot, zo blokkeer je de vluchtweg en zorg voor goede sloten die niet gemakkelijk open te krijgen zijn.  

Inbrekers houden niet van licht, beweging en lawaai 

Vaak kijken inbrekers een paar dagen van te voren rond om te zien of je op vakantie bent. Als de gordijnen meerdere dagen achter elkaar gesloten zijn en de lichten uit, komen ze graag even kijken.  

Onze tip: Zet een timer op de lampen en vraag of de buren de gordijnen af en toe open willen doen. Daarnaast helpt een goed alarm wat afgaat als ze toch binnenkomen, om ze snel weer naar buiten te krijgen.  

Onderschat de lenigheid van de inbreker niet 

Maak het de inbrekers niet te gemakkelijk om op je balkon te klimmen. Alles waar ze op kunnen klimmen, is bruikbaar.  

Onze tip: Berg ladders, containers en losse stoelen op of zet het vast.  

Ook inbrekers zitten op social media 

We delen tegenwoordig vaak wat we doen in onze vrije tijd en dat komt de inbrekers natuurlijk goed uit. Ze kijken graag mee naar jouw vakantieplaatjes en stemmen daar hun planning op af.  

Onze tip: Wacht met het posten van vakantiefoto’s tot je weer thuis bent.  

Één hint is al genoeg  

Heb je net een nieuwe televisie of laptop? Uitpakken en de doos bij het oud papier, zo opgeruimd! Maar dit kan voor inbrekers een goede hint zijn dat er binnen wat te halen valt. Zet je je laptoptas altijd in de gang? Even door het raampje spieken en ze zien hem staan.   

Onze tip: Laat geen dozen van nieuwe spullen buiten slingeren en zet dure spullen uit het zicht.  

Deel dit bericht