13 december 2017Gezondheid
Heerlijke stamppotjes voor in de wintermaanden
Geheel de maand december strijkt de foodtruck van Univé neer bij Coop supermarkten om gratis stamppotjes uit te delen! De recepten van deze heerlijke stamppotjes hebben we hier voor u klaar gezet. Eet smakelijk!
Boerenkool
Ingrediënten op basis van 4 personen
- 1½ kg Agria kookaardappelen
- 2½ el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 600 g panklare boerenkool
- 1 el paprikapoeder
- 1 el mosterdzaad
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Bereiding
Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool het mosterdzaad en het paprikapoeder toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe
Hutspot
Ingrediënten op basis van 4 personen
- 1 kg Agria kookaardappelen
- 600 g winterwortels
- 2.5 el vloeibare margarine
- 2 uien, in ringen
- 2 - 3 el kerriepoeder
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Bereiding
Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Kook de winterwortel en de aardappel in een flinke laag water met eventueel zout naar smaak in ca. 15 min. gaar.
Verhit de margarine en fruit de uien al omscheppend in ± 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak 2 min. mee. Schenk er 100 ml heet water bij en laat nog 1 min. zachtjes pruttelen. Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met de wortels en de uien met het vocht door elkaar en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Bekijk de hier de video.
Deel dit bericht