Ga naar inhoud

2 december 2016Gezondheid

Gezond en energiek de feestdagen door. Hoe doet u dat?

Hoe wilt u zich voelen na de feestdagen? Fit en vol energie voor een nieuw jaar? Univé inspireert u graag voor een gezonde en energieke decembermaand. Fit in 2016, geeft een boost voor 2017!

Maak plannen

December is vaak hectisch. Op tal van fronten. De agenda regeert. Of toch u? Maak daarom nu plannen. Niet alleen in de zin van afspraakjes, maar ook over hoe u zich straks wilt voelen. Als u daar nu al bewust over nadenkt, is de kans minder groot dat u zich laat meeslepen door de waan van de dag.

Hoe vaak gaat u sporten, dan wel bewegen?

Door de overvolle agenda wil het sporten zo aan het einde van het jaar er nog wel eens bij inschieten. De kou buiten maakt het ook minder aantrekkelijk om er ’s avonds op uit te gaan. Toch voelt u zich veel fitter als u juist deze weken wat extra sport.

Tijdens de feestdagen zorgt beweging vaak voor een prettige onderbreking. Een wandeling of een fietstochtje ligt voor de hand. Liever binnen blijven? Ga dansen. Of laat u uitdagen door uw (klein)kinderen op hun spelcomputer. Er zijn diverse spellen (bijvoorbeeld Xbox Kinect en Wii) waarbij u zelf in actie moet komen.

Wat eet en drinkt u deze maand?

Feesten zonder eten, gaat niet. De vraag is alleen wat en hoeveel wilt u eten? Ook hier geldt weer: maak vooraf plannen!

  • Wat at u vorig jaar met Kerst en Oud en Nieuw? Doet u dit jaar iets anders?
  • Maak op basis van uw plannen een boodschappenlijstje. Houd het daar ook bij!
    • Op internet vindt u ook talloze gezonde kerstrecepten.
  • Eet eerst iets voordat u boodschappen doet. U wordt zo minder snel verleid door de vele lekkernijen in de winkels.
  • Wilt u dit jaar wat minder eten met de feestdagen? Sla dan wat extra groente en fruit in. Wie dagelijks vijf stukken fruit of groente eet, zal minder snel geneigd zijn teveel te eten.
  • Als u vijf keer per dag eet, houdt u de spijsvertering goed op gang. Sla dus geen ontbijt over. Ook om te voorkomen dat u met grote trek aan het diner verschijnt en dan juist overmatig gaat eten.
  • Alcoholische dranken versterken de eetlust. Wie het afwisselt met water, is eerder verzadigd.

Wat wilt u deze weken nog doen?

Waar voor de één de decemberagenda nooit te vol kan zitten, verlangt de ander toch ook naar momenten van rust.
Wat past bij u?

  • Veel mensen om u heen – Zijn de feestdagen voor u pas echt compleet als u veel familie en vrienden ontmoet? Dan heeft u vast al de nodige afspraken in uw agenda staan. Wie op tijd begint met de voorbereidingen, geniet al van de voorpret.
  • Verlangt u naar rust – Zet nu al kruizen in uw agenda. Pak uw eigen momentjes. En maakt u zich dan niet druk om alles wat nog komt. Geniet. Het zal u goed doen.

Univé wenst u een hele fijne decembermaand en een gezond 2017!

Deel dit bericht