Ga naar inhoud

14 juli 2022

Extra stimulans voor sporten door gehandicapten

Univé is Supporter van Sport. Van topsport tot breedtesport, van landelijk tot regionaal. Wij geloven in de kracht van sport. Sporten maakt je sterk, gezond en zorgt voor verbinding.

Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn en juist daarom zijn wij al meer dan 12 jaar lang 1% FairShare partner van Fonds Gehandicaptensport. 

In samenwerking met BrabantSport en Uniek Sporten ondersteunen we drie verenigingen die zich extra inzetten voor het (verder) ontwikkelen van het sportaanbod voor mensen met een handicap.

Deze verenigingen zijn:

 • Tennis Vereniging Bergenshuizen in Vught wil ook mensen met een beperking laten genieten van de tennis en padel sport. Met deze ondersteuning kunnen trainers geschoold worden en kan de sport meer gepromoot worden in Vught en omstreken.
  Heb je interesse en wil je een keer kennismaken met Special Tennis of Special Padel bij TV Bergenshuizen? Neem dan contact op met één van de trainers via special@tvb.nl
 • Tennis Vereniging ’t Slotje in Beek en Donk wil het aanbod voor rolstoel en gehandicapten tennissers vooruit helpen en voor iedereen sporten toegankelijke maken.
  Heb je interesse, ga gerust een kijken bij 't Slotje
 • Atletiek Vereniging Sprint in Breda begint als eerste atletiekvereniging in Nederland met ‘Clubthrow’, een discipline voor mensen met een ernstige handicap aan hun handen.

  Bij clubthrow gaat het erom dat je zo ver mogelijk met een ‘club’ (een soort kegel) gooit. Het is een onderdeel van de Paralympics en in veel landen een populair onderdeel onder aangepast sporters.

  Iedereen met een ernstige handbeperking (categorieën F31, FD32 en F51) is welkom om bij Sprint te komen clubthrowen, maar in de eerste plaats wil Sprint een groep formeren van jongeren en jongvolwassenen.

  Het plezier en de recreatie staat voorop, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als Sprint met deze discipline kan meedoen met het Open Nederlandse Kampioenschappen, en – wie weet – met de paralympische spelen.

  Belangstellenden kunnen zich melden bij het secretariaat aangepast sporten van Sprint: secretariaat.aas@avsprint.nl

Deel dit bericht