Ga naar inhoud

19 januari 2024Sport

Een onvergetelijk dag in ijsstadion Thialf

G-schaatsvereniging Gehandicapten Schaatsen Hoorn stuurde naar Univé de wens om hun leden met een beperking een onvergetelijke dag in het Thialf te geven.

Dit omdat door bijvoorbeeld financiële beperkingen of vervoersproblemen niet alle ouders/verzorgers in staat zijn om dit te doen met hun zoon of dochter met een beperking.

Rick is lid van de schaatsvereniging Samen met zijn vrienden en trainers mocht hij naar het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf. Wat een belevenis! De groep van 45 mensen, vol enthousiasme en een vleugje spanning, maakten zich klaar voor een onvergetelijke ervaring. Het resultaat? Een geslaagde dag vol plezier en lachende gezichten! Rick heeft alles vastgelegd in een vlog, zodat wij ook nog even kunnen genieten.

Bekijk Rick zijn vlog

G-schaatsvereniging Gehandicapten Schaatsen Hoorn

G-schaatsvereniging in Hoorn zet zich in om kinderen met een verstandelijke beperking plezier te laten hebben op het ijs. Iedere woensdag maken trainers, vrijwilligers met schaatservaring en de doelgroep, tijd om mensen met een verstandelijke beperking te leren schaatsen. Veiligheid en plezier staan voorop. Daarom draagt iedereen een helm en goede handschoenen. En, schaatsen alle deelnemers dezelfde kant op om ongelukken te voorkomen.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor hen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk om sport en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijk, aantrekkelijk en uitdagend te maken.

Uniek sporten

De ambitie van Fonds Gehandicaptensport is om sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend te laten zijn. Zo hebben zij bijvoorbeeld het platform Uniek Sporten opgericht. Hierop wordt sportaanbod voor mensen met een beperking gestimuleerd door samenwerkingen met regionale sportaanbieders en het helpen in het vinden van de juiste sport. Sporters en sportaanbieders worden op dit platform met elkaar in contact gebracht.

Partner

Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom vinden we het belangrijk dat reguliere sportclubs ook g-sport mogelijk kunnen maken. Als partner van Fonds Gehandicaptensport zetten we ons in om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis te sporten. En, willen we mensen zoals Rick een onvergetelijke dag laten beleven.

Deel dit bericht