Ga naar inhoud

3 juli 2021Reizen

Deze kilometerslange weg legt jouw koffer af op Schiphol

Je hebt je misschien weleens afgevraagd waarom je zoveel eerder op het vliegveld moet zijn als je een koffer wilt inchecken. Maar als je ziet welke weg jouw koffer nog moet afleggen, snap je meteen waarom.

Schiphol deelt een aantal leuke video’s achter de schermen, die de weg van jouw koffer en vele anderen in beeld brengen. Op het vliegveld ligt ongeveer 30 kilometer aan bagagebanden, waarvan jouw koffer er 2,5 aflegt, voordat er ook maar een vliegtuig in de buurt komt. En als je bagage eenmaal is aangekomen bij het vliegtuig, wordt deze met de hand ingeladen. Een inpakoefening 2.0!

Nu je hebt gezien welke weg jouw koffer aflegt, snap je dat er ook weleens iets mis kan gaan. Ieder jaar rollen er 70 miljoen koffers over de banden van Schiphol en daarvan raakt er soms helaas eentje kwijt, of vliegt naar de verkeerde bestemming.

Bagage kwijt of vertraagd: wat nu?

Als je een reisverzekering met bagagedekking hebt, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Natuurlijk is het vervelend als je eigen spullen later op je vakantiebestemming aan komen of kwijt zijn geraakt. Daarom mag je van ons in dat geval nieuwe, noodzakelijke kleding en toiletspullen kopen voor de eerste dagen, tot maximaal € 300 per persoon. Er geldt geen eigen risico. Je verzekert je bagage al mee vanaf € 0,67 per maand.

Bereken je premie

Deel dit bericht