Ga naar inhoud

19 augustus 2020Sport

Univé: van verzekeraar naar zekerheidsmerk

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat zit in ons DNA. We zijn ontstaan toen lokale boeren elkaar wilden helpen om stalbranden te voorkomen en brandschade wilden verzekeren. Vanuit 1794 ontstonden zo regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zitten we nog steeds met onze winkels. En daar blijven we ook.

We hebben geen klanten, maar leden

Univé is een coöperatie en dat betekent: risico's delen. Risico's die je niet alleen kunt of wilt dragen. We hebben geen klanten, maar leden. Als er iets misgaat staan we voor onze leden klaar. Bij brand, ongelukken of bijvoorbeeld een storm.

Van verzekeraar naar zekerheidsmerk

Maar veel liever voorkomen we dat er iets misgaat. Want persoonlijk leed kun je niet verzekeren. Daarom bedenken we, samen met onze leden, nieuwe diensten die risico’s verkleinen en zo schade helpen te voorkomen. Bijvoorbeeld de Veilig Wonen-diensten, waarmee je verschillende problemen in en rondom je huis kunt voorkomen. Dat is de kracht van Univé.

Met 110 Univé-winkels altijd in de buurt

We kunnen deze nieuwe producten ontwikkelen, omdat we met 110 winkels, verspreid door Nederland, altijd in de buurt zitten. We kennen de omgeving en weten wat er speelt.  Zo zijn we letterlijk dichtbij. Onze adviseurs staan altijd voor je klaar voor persoonlijk advies.

Univé Buurt Fonds

Univé wil graag iets betekenen voor de buurt. Daarom hebben we het Univé Buurt Fonds opgericht. Daarmee ondersteunen we lokale initiatieven die risico’s helpen te voorkomen en schade beperken. Of projecten met een maatschappelijk karakter. Denk aan EHBO-cursussen voor jonge ouders. Of hulp bij het opzetten van een lokale afdeling van het project ‘fietsmaatjes en de aanschaf van een duo-fiets. Zodat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, met een duo-fiets toch weer kunnen genieten van de buitenlucht.

Deel dit bericht