Ga naar inhoud

13 december 2017Vervoer

De leukste oldtimer events het hele jaar door

Uw eigen oldtimer tentoonstellen, tips en ervaringen uitwisselen met andere liefhebbers of gewoon heerlijk uw ogen uitkijken… Het hele jaar door worden er in heel Nederland beurzen en rally’s georganiseerd voor liefhebbers van oldtimers en klassiekers. Kiest u voor internationaal en grootschalig of liever voor een kleinschalig treffen? We kozen er een aantal voor u uit.

Interclassics Maastricht

Een van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa. Meer dan 25.000 bezoekers komen ieder jaar in januari naar het MECC. Er wordt gehandeld maar ook vooral veel gekeken, want elk jaar wordt er rondom een thema bijzondere exposities georganiseerd. https://www.interclassicsmaastricht.nl

Montfoorter Oldtimer Treffen

Het MOT begon als kleinschalig evenement voor oldtimer tractoren, georganiseerd door de Schutterij Sint Urbanus Montfort. Inmiddels komen er al zo’n 850 liefhebbers met auto’s, bussen, tractoren, tweewielers en vrachtwagens van 25 jaar en ouder naar dit prachtig gelegen Limburgse dorp. Er kan worden gekampeerd, er kan uiteraard goed worden gegeten en gedronken en op beide dagen worden toertochten georganiseerd. Het MOT wordt meestal om de twee jaar georganiseerd, dus houdt u de website in de gaten: http://www.motmontfort.nl.

Plezier op de eerste plaats  

Altijd al een keer aan een recreatieve rally willen meedoen met uw oldtimer? Van het vroege voorjaar tot het najaar is er in het hele land volop aanbod met soms al een jarenlange traditie. Het gaat er gelukkig in de regel niet om of u de snelste bent. Gezelligheid, plezier en het samen genieten samen met andere liefhebbers staan voorop! Een paar tips:

Controleer overigens altijd eerst uw verzekeringspolis, of u dekking heeft voor deelname aan (recreatieve) rally’s. Meedoen aan wedstrijden met een snelheidselement is niet gedekt. Meerijden aan een toertocht, een puzzlerit, een clubmiddag enz wel. Als daar een wedstrijd element in zit, dan moet dat in het goed rijden van de tocht zitten, met eventuele opdrachten en controle stempelposten. De organisatie moet benadrukken dat de deelnemers zich aan de wettelijke regels dienen te houden. De landelijke overkoepelende oldtimervereniging, de FEHAC, organiseert dat soort evenementen en geeft hiervoor richtlijnen uit voor hun leden / clubs.

Deel dit bericht