Ga naar inhoud

13 november 2017

De leukste beurzen en evenementen voor tuinliefhebbers en hobbyboeren

Ideeën opdoen voor uw tuin of hobby-erf? Boerderijen in bedrijf zien of genieten van stoere tractoren? Het hele jaar door zijn er volop evenementen waar u als actieve tuinierder en liefhebber van het boeren- en buitenleven helemaal aan uw trekken komt. We zetten er een paar voor u op een rijtje.

De Farm & Country Fair Aalten

De Farm & Country Fair in Aalten is al 20 jaar een begrip. In 1996 werd de fair voor het eerst georganiseerd naar Engels voorbeeld, om burgers op een speelse manier kennis te laten maken met het boerenleven. Inmiddels is de Fair, die meestal in juni wordt georganiseerd, uitgegroeid tot evenement met volop dieren, kleinvee, keuren en machines en werktuigen – ook voor het hobby-erf. Het is een echt buitenfeest met 400 stands met bijzondere producten op het gebied van persoonlijke verzorging, kleding, decoratie, voeding, delicatessen en tuinieren, naast dierenbenodigdheden en alles voor het moderne boerenleven. 

De Zuidlaardermarkt

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt in het centrum van Zuidlaren de Zuidlaardermarkt gehouden. Om klokslag zes uur opent de burgemeester daar Europa's grootste paardenmarkt. Voor paardenliefhebbers een absolute belevenis. Daarnaast is er een landbouwshow, warenmarkt en kermis. Kortom, genieten voor het hele gezin. 

Tuinfairs in overvloed

Juni is de maand van de tuinfairs. Overal in het land kun je erop uit en op boerderijen en landgoederen genieten van stands met lokale producten, kunst, brocante, planten, stekjes en andere tuinbenodigdheden. Bijvoorbeeld Tuinfair Midwoud, de Midsummer Tuinfair in Hem, de Summer Fair in Ommen en de fair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats.

Oogstfeest Krommerijnstreek

Op een bijzondere plek in het Kromme Rijngebied, waar drie agrarische bedrijven samenkomen, wordt jaarlijks dit evenement georganiseerd. Bezoeker kunnen rondleidingen krijgen op de verschillende bedrijven, akkerbouw, melkvee en fruitteelt, er zijn demonstraties van oude ambachten en er zijn prachtige historische tractoren te zien. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, bijvoorbeeld rondritjes met de fruittreintjes. 

Trekkertrek Boerdonk

Bent u meer een liefhebber van veel pk’s en lekker veel lawaai? Dan is bijvoorbeeld de Trekkertrek Boerdonkuw evenement. Deze wedstrijd trekt jaarlijks meer dan 3.500 bezoekers en dat is geen wonder. Niet alleen vanwege de spannende wedstrijden, waarbij in diverse klasses met veel gebrul en paardekrachten wordt gestreden om de eerste plaats, maar ook vanwege de gezellige feesten met live muziek in de tenten op het terrein. De Trekkertrek Boerdonk vindt eind september of begin oktober plaats. 

Deel dit bericht