Ga naar inhoud

10 juli 2018

De beste thuisblijftips voor een gezellige zomervakantie

Wist je dat een kwart van de Nederlanders thuisblijft tijdens de zomervakantie? Gelukkig is er ook in eigen land genoeg te doen om er een mooie zomer van te maken. We vroegen daarom op Facebook aan onze volgers hoe je thuis een leuke vakantie viert. Dit vonden wij de beste tips.

1. Een verrassingsdag met geheime aanwijzingen

Deze mysterieuze vakantietip kregen we van Renate Richters, die schrijft: 

"We starten met een ontbijtje met pannenkoeken in het speeltuintje bij ons om de hoek, dan gaan we met de fiets naar het station en rijden we naar Castricum. Hier huren we een OV-fiets en rijden we naar de HOEP (een gratis bezoekerscentrum). Daarna picknicken we in het bos ernaast waar kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen. Vervolgens rijden we door naar het strand waar we gaan jutten met een zelfgemaakte bingokaart. Als alles gevonden en weggestreept is, is de beloning een heerlijke sorbet bij Zeezicht. Vervolgens rijden we terug naar het station. Onderweg stoppen we nog wel evenbij Camping Bakkum voor een patatje en de bekende gegrilde kippenboutjes."

Een mooie, verrassende dag die iedereen natuurlijk in kan vullen met bezienswaardigheden in de eigen buurt!

2. Geocachen: spoorzoeken met je smartphone

Van Miranda Verbaas kregen we een tip met een spannend technologisch randje: geocaching!

"Wat erg leuk is om te doen in eigen land is geocachen, heerlijk voor jong en oud. Alleen of samen... en misschien ook leuk erbij te zeggen: het kan gratis en overal. Dorp, stad, bos, heide, water, strand, je hebt alleen een pen en je smartphone met de gratis geocaching app nodig. Je kunt ook een betaald account nemen maar voor beginners is de gratis app prima!"

Op deze website vind je meer informatie over geocachen en de gratis app.

3. Open dag van je favoriete voetbalclub

Nicky de Vaal gaf ons een sportieve tip voor een leuk en voordelig dagje uit:

"Ga een keer met je kinderen naar de open dag van een betaald voetbal-club! Dan mag je vaak gratis het stadion in en zijn er allerlei activiteiten te doen. Ook leuk om te doen als je niet zoveel geld hebt dus!"

Een heel goed idee. Op de website van je favoriete club vind je of en wanneer zij een open dag vieren. 

4. Maak een briefjespot met ideeën

Een populaire tip, die we van meerdere slimmeriken ontvingen:

Viv Schobben:
"De ultieme thuisblijf tip is...maak een pot met briefjes. Op die briefjes schrijf je een activiteit. Daar kun je echt eindeloos mee variëren! De kids bedenken er zelf en ouders bedenken er een paar. Tijdens de vakantie dan briefjes eruit grabbelen en dat wordt de activiteit van de dag of week. Dit is zo ontzettend leuk en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt! Een hoop plezier gegarandeerd!!"

Jessica De Graaf-de Wilde: 
"Ieder kind mag briefjes in een potje doen met iets wat hij/zij leuk vindt en 2x in de week haal je daar een briefje uit en dat ga je dan die dag doen (spelletje doen, naar de speeltuin). Water is ook altijd goed: een watergevecht of wat wij vaak doen de tuinsproeier bovenaan de trampoline hangen en dan lekker springen in het water."

Thuisblijvers, veel plezier met alle tips en maak er een mooie zomer van. Wil je alle tips nalezen? Bekijk dan de oorspronkelijke post op Facebook.

Deel dit bericht