Ga naar inhoud

20 december 2017Wonen

Als je in goed overleg je baan wil beëindigen

Erwin werkt al een jaar of tien op de afdeling Finance bij een grote keukenhandel. Mountainbiken is zijn grote passie. Nadat hij, op zoek naar het beste materiaal, een goede producent van flitsende fietstassen heeft gevonden, is hij drie jaar geleden naast zijn werk een webshop in mountainbike-gear begonnen.

Een baan én een passie

Die webshop loopt erg goed en zijn collega’s gunnen hem zijn succes van harte. Zijn manager is minder blij, want die ziet dat Erwin door zijn hobby al minder uren is gaan werken. Bovendien is hij bang dat Erwin het te druk krijgt met zijn webshop, dus dat zijn werk bij Finance uiteindelijk gaat lijden onder zijn hobby.                                                                              

In goed overleg uit elkaar

Bijna elke lunchpauze besteedt Erwin aan zijn webshop en de echte energie voor Finance lijkt hij steeds meer te verliezen. Zijn manager spreekt hem hierop aan. Is Erwin hier nog wel op zijn plek? Is het niet beter om te kiezen? De manager wil Erwin graag inzetten voor een innovatietraject, maar ziet dat zijn gebrek aan flexibiliteit hem in de weg staat. Ze besluiten samen om in goed overleg uit elkaar te gaan. Twee dagen later krijgt Erwin van HR een vaststellingovereenkomst met een opzegtermijn toegestuurd.

Rechtshulp bij de Hand

Erwin heeft nog nooit met dit bijltje gehakt. Een vriend heeft ooit de rechtsbijstandverzekering van Univé hiervoor gebruikt. Deze heeft Erwin niet. Gelukkig heeft Univé ook Rechtshulp bij de Hand.

Dat is juridisch advies van Univé voor een vast bedrag zonder dat je een rechtsbijstandverzekering hoeft af te sluiten. Op de site leest Erwin dat hij er terecht kan voor een check van zijn vaststellingsovereenkomst.

Deskundig juridisch advies

Het eerste adviesgesprek met de jurist voelt goed. Erwin stuurt zijn vaststellingsovereenkomst op en krijgt een dag later een beoordeling mét een helder advies daarbij. De vakantiedagen worden ten onrechte niet genoemd in de overeenkomst. En de jurist heeft wat vragen over de einddatum van het dienstverband. Verder blijkt het voorstel redelijk gunstig én WW-proof. Met nog een paar telefonische tips kan Erwin zelfverzekerd het gesprek met HR aangaan.

Een nieuw avontuur wacht…

Erwin en zijn werkgever maken goede afspraken over de resterende vakantiedagen en de doorbetaling van zijn salaris. Bovendien krijgt hij nog een leuk bedrag mee. Kan hij weer een nieuwe mountainbike voor kopen. Zo wordt het einde van zijn arbeidsovereenkomst toch een mooi begin van een nieuw avontuur.

Lees meer over Rechtshulp bij de Hand van Univé.

Deel dit bericht