Ga naar inhoud

27 juni 2023

Alles over het chippen van je kat

Oeps, je kat gaat op avontuur en blijft weg. Geen probleem, met een chip is je kat geregistreerd en vind je hem makkelijk(er) terug. En hoewel een kat negen levens heeft, ben je blij als hij weer terecht is. In deze blog vertellen we je alles over het chippen van je kat. Hoe het werkt en wat de kosten zijn.

Juni is chipmaand voor je kat!

Juni chipmaand! Al eens van gehoord? In juni wordt jaarlijks extra aandacht gegeven voor het chippen van je huisdier. Veel dierenartsen chippen deze maand voor een voordelige prijs. Het chippen is momenteel nog niet verplicht voor katten. Let op: ben je van plan om je kat te verzekeren? Dan heb je een chip nodig.

Wat kost het chippen van je kat?

Er is geen standaardprijs voor het chippen van je kat. De kosten bedragen ongeveer tussen de € 25,00 en € 55,00, hierbij is de chip en plaatsing inbegrepen. Je kat wordt dan ook gelijk geregistreerd in het systeem.

Hoe werkt het chippen van je kat?

Een chip is een buisje zo groot (of klein) als een rijstkorrel. En wordt tussen de schouderbladen ‘geprikt’. Hierop staat een uniek registratienummer wat kan worden afgelezen. Dit nummer staat gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens.

Goed om te weten: de chip heeft geen invloed op de gezondheid en het welzijn van je kitten. Er zit geen batterij of andere energiebron in

Doet het chippen pijn?

Het inbrengen van de chip is een vrij eenvoudige ingreep. Toch weet je nooit van tevoren hoe een kat reageert. Wil je zeker weten dat je kat niks voelt? Doe dan het dan tegelijk met de sterilisatie of castratie. Je kat is dan toch al verdoofd en voelt niks.

Waarom chippen?

Katten lopen veel vaker weg dan honden. Ook voor katten die altijd binnen zijn is het belangrijk. Zij hebben een grotere kans om te verdwalen, mochten ze in een gekke bui naar buiten gaan. Met een chip ziet de dierenambulance of asielmedewerker - na het uitlezen - gelijk wie het baasje is. Zo word jij weer met je grote vriend herenigd! Toch weer een zorg minder bij het opvoeden van je kat.

Je kat verzekeren bij Univé? Dan heb je een chip nodig! Je hoeft dit niet gelijk door te geven, dit mag ook later. Laat je kat dan bij het volgende bezoek aan de dierenarts chippen en geef het nummer aan ons door.

Deel dit bericht