Ga naar inhoud

16 mei 2019Vervoer

5 ideeën voor op een mooie zomerdag

Met de langere dagen komt de zomer steeds dichterbij. Hemelvaart en Pinksteren geven nog eens de mogelijkheid voor een extra lang weekend samen of met het hele gezin. Ga je niet op vakantie? Dan kun je in het weekend heerlijk vanuit huis iets ondernemen.

En het hoeft helemaal niet veel te kosten. Daarom vind je hier een paar tips om iets leuks te doen op een mooie zomerse dag.

1. Speel toerist in eigen stad of dorp

Klinkt misschien een beetje gek, maar heb je weleens een museum in je eigen woonplaats bezocht? Of ben je weleens met paard en wagen door je eigen dorp gereden. Er is vaak van alles te doen waar je eigenlijk geen erg in hebt. Schroom daarom niet om eens lekker gek te doen. Maak die rondvaart of loop een toeristische wandelroute in je stad. En je weet als geen ander welke plekken je juist moet mijden.

2. Maak een fantastische rit op de (elektrische) fiets

Op Hemelvaartsdag trekken veel mensen erop uit om een traditionele dauwtraprit te maken. Dauwtrappen is een lange en vooral vroege fietstocht door de natuur. Het liefst vertrek je bij zonsopkomst, of zelfs iets ervoor dat je de zonsopkomst bewust meemaakt. En zo heerlijk door duinen, bos of hei te fietsen.

Fiets-app

Waar je ook woont in Nederland, er zijn altijd fietsroutes dicht bij huis te vinden. Lastig een route te vinden? Met een handige fiets-app kom je heel eind en kom je misschien op plekjes vlakbij huis waar je nog niet eerder bent geweest.

Er is door heel het land een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten. Dat helpt je bij de oriëntatie onderweg. Wat dacht je van de spiksplinternieuwe LF-app. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play. Zo blijf je op het juiste fietspad. Bij een fietsrit op de elektrische fiets kan het de moeite waard zijn om een extra lange afstand te fietsen.

Lekke band of lege accu?

Mocht je onderweg toch een lekke band krijgen of een lege accu? Met de haal- en brengservice van de Univé fietsverzekering ben je altijd verzekerd van hulp onderweg als je niet meer verder kunt. De fietsverzekering van Univé scoort hoog in de laatste test van de Consumentenbond.

3. Een zomerse picknick in de natuur

Waarom zou je bij mooi weer niet gaan picknicken als je toch op de fiets zit? Eerst thuis de broodjes smeren. Koude drankjes en slaatje mee. En extra in zomersfeer met frisse smoothies en versgebakken broodjes uit de oven.

Vergeet niet als je in het hoge gras zit, een tekentang mee te nemen.

4. Bezoek een evenement

Het festivalseizoen breekt weer aan. Er zijn natuurlijk de grote festivals zoals Pinkpop. Maar vergeet niet de mooie evenementen veel dichter bij huis. Wat te denken van tuindagen, markten en andere grootschalige evenementen. Soms zijn ze gratis toegankelijk of anders wel voordelig. Overweeg eens de Libelle zomerweek van 23 tot en met 29 mei. Het tijdschrift biedt lezers de mogelijkheid om een hele dag te genieten in Almere Strand.

NK knikkeren

Ook al eens gedacht aan het NK knikkeren? Verspreid over het hele land zijn er voorrondes waaraan iedereen tussen de 6 en 12 jaar oud kan meedoen. Inschrijving is gratis.
De finale van dit grote evenement is op 29 juni in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De zon kan al best verraderlijk zijn in mei en juni. Houd daarom zonnebrand bij de hand.

5. En dan de bbq aansteken

Er is weinig lekkerder dan de bbq aan te steken. De geur van verbrande kooltjes en geroosterd vlees aan het eind van de middag, maakt je zomerdag compleet.

Ook voor de vegetariër is er genoeg op de grill te leggen. De eenzijdige groenteburger van weleer is allang vervangen door allerlei spannende hapjes als tofu-spies of gegrilde maïskolf op de Green Egg. Zoiets kan zelfs de grootste carnivoor niet versmaden.

En wat is mooier dan na afloop bij de vuurkorf nog even lekker na te genieten van de heerlijke dag. Natuurlijk met een drankje en een plaid binnen handbereik.

Deel dit bericht