Ga naar inhoud

Actueel in Bovenkarspel

 • Categorieën
 • Wonen
 • Vervoer
 • Reizen
 • Natuur
 • Gezondheid
 • Sport
 • Ondernemen
 • Met elkaar
 • Ledenorganisatie
 • Gezondheid
 • Wonen
 • Veilig verkeer
 • Supporter van sport
 • Ondernemen

12 mei 2023Ondernemen

Fix je Risk; lesje verzekeringen op basisschool De Zes Wielen

Ook dit jaar zijn er tijdens de Week van het Geld door het hele land gastlessen gegeven. Doel: basisschoolkinderen en mbo’ers kritisch te leren nadenken over risico’s en financiële gevolgen. Irma Ente, verzekeringsadviseur Particulier bij Univé Noord-Holland, ging langs bij basisschool De Zes Wielen en gaf een lesje Fix je Risk.

18 april 2023Vervoer

Waarom moet je je elektrische fiets verzekeren?

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Inmiddels worden er meer elektrische fietsen (40%) verkocht dan ‘gewone’ stadsfietsen. Een elektrische fiets kost gemiddeld € 2.000,-. Dat is een behoorlijke investering. Als je fiets dan gestolen wordt, is dat behoorlijk zuur. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten.

13 april 2023Vervoer

Onderhoud elektrische fiets: wat kun je zelf doen?

De aanschaf van een elektrische fiets loopt behoorlijk in de papieren. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk plezier van je elektrische fiets hebben. Daarom is goed onderhoud van de e-bike erg belangrijk. In dit blog lees je wat jezelf kunt doen om je fiets in optimale conditie te houden.

28 maart 2023Wonen

‘Ik ben echt geen digibeet, maar wat voelde ik me ontzettend dom’

Normaal gesproken voelt Caroline Bakker zich echt niet zo dom. Door haar werk als journalist en fotograaf zit ze alle dagen achter haar Apple. Ze ziet zich zeker niet als digibeet en is goed op de hoogte van cybercriminaliteit. Toch was ze bijna het haasje…

23 maart 2023Natuur, samen-leven, dichtbij-zijn

‘Weg met die tegels, op naar een fijn en duurzaam schoolplein’

Aankomende weken wordt er keihard gewerkt aan de realisatie van een groen en duurzaam plein op de Bosbeekschool in Santpoort-Noord. Een school/buurtplein waar niet alleen de leerlingen heerlijk kunnen spelen, maar wat een mooie ontmoetingsplaats zal gaan worden voor de hele buurt. “Tegels eruit, groen erin. Een kostbaar project waar Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds zijn steentje aan bij heeft gedragen.”

16 maart 2023Wonen, Vervoer, Reizen

Oververzekerd: de 5 meest voorkomende dubbele dekkingen

We hebben het er dagelijks over; het leven wordt duurder en we letten allemaal op de kleintjes. Toch geven we nog geregeld te veel geld uit aan verzekeringen. “Dubbele dekkingen, die zijn helemaal niet nodig en echt zonde van het geld.”  

16 maart 2023Wonen

Open Huizen Dag 2023: mét hypotheekadvies van Univé

Op zaterdag 1 april 2023 is het weer NVM Open Huizen Dag. Je kunt dan van 11.00 tot 15.00 uur heel laagdrempelig vrijblijvend meerdere deelnemende woningen op één dag bezichtigen. Maar dan wil je natuurlijk ook inzicht in je financiële mogelijkheden. Daarom staan de hypotheekadviseurs van Univé voor je klaar. Voordat je gaat bezichtigen en nadat je een rondleiding hebt gehad. 

9 maart 2023Gezondheid

Keer Diabetes2 Om; in een half jaar tijd je leven terug

In Nederland leven zo’n 1,2 miljoen mensen met diabetes type 2. Wekelijks komen er zo’n 1000 patiënten bij. Een zorgelijke ontwikkeling zo vindt ook Voeding Leeft, actief sinds 2011. Met het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om wil de sociale onderneming hier verandering in brengen. Nora van den Heuvel, communicatiespecialist bij Voeding Leeft, vertelt hier meer over.

16 februari 2023Reizen

Altijd op pad met de Univé zorgpas

Bij Univé proberen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we de digitale zorgpas geïntroduceerd. Heb je de pas nog niet op jouw telefoon staan? Graag leggen we nog even de voordelen uit.