Ga naar inhoud

Scootmobiel verzekeringssticker

Wanneer je een scootmobiel hebt, moet je net als bij andere voertuigen aan bepaalde regels voldoen. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een scootmobielverzekering af te sluiten bij de aanschaf van een scootmobiel. Bij deze verzekering ontvang je een verzekeringssticker. Maar waarom is deze sticker belangrijk en waar plaats je deze op de scootmobiel? Dat en meer leggen we hieronder uit.

Wat is een scootmobiel verzekeringssticker?

De verzekeringssticker is vergelijkbaar met een kenteken van een auto. De verzekeringssticker is het bewijs dat jouw scootmobiel is verzekerd. De verzekeringssticker ontvang je nadat je een scootmobielverzekering hebt afgesloten. Plak de verzekeringssticker goed zichtbaar op de achterkant van je scootmobiel. De verzekeringssticker heeft een combinatie van 3 letters en 3 cijfers.

Procedure voor een scootmobiel verzekeringssticker

Voor een scootmobiel verzekeringssticker is er een wettelijke procedure. In Nederland is het wettelijk verplicht om een scootmobielverzekering af te sluiten, wanneer je in bezit bent van een scootmobiel. Als je een scootmobielverzekering hebt afgesloten, ontvang je elk jaar een nieuwe verzekeringssticker. Elk jaar heeft de sticker een andere kleur zodat snel gezien kan worden of deze verzekerd is. De scootmobielverzekering loopt van 1 mei tot 1 mei volgend jaar. Univé stuurt de verzekeringssticker voor het nieuwe jaar in de eerste week van april op. De verzekeringssticker hoef je niet terug te sturen naar Univé. Je mag deze verwijderen en weggooien. Plak de nieuwe verzekeringssticker voor 1 mei op jouw scootmobiel.

Waar plak ik de verzekeringssticker op mijn scootmobiel?

De verzekeringssticker kan in twee eenvoudige stappen op de scootmobiel worden geplakt. Zorg ervoor dat de verzekeringssticker goed zichtbaar is.

Stap 1: Verwijder de oude verzekeringssticker van de scootmobiel.

Stap 2: Plak de verzekeringssticker op de achterkant van jouw scootmobiel. Probeer de nieuwe verzekeringssticker op dezelfde plek als de oude verzekeringssticker te plakken. Lukt dat niet? Plak het dan op een andere zichtbare plek op jouw scootmobiel.

Verzekeringssticker bij het beëindigen van de scootmobielverzekering

Beëindig je de scootmobielverzekering bij Univé? Je kunt de verzekering beëindigen via Mijn Unive. Of je geeft dit door aan jouw Unive winkel bij jou in de buurt. De verzekeringssticker hoef je niet terug te sturen naar Univé. Je mag de verzekeringssticker verwijderen van jouw scootmobiel en weggooien. Bij bevestiging van jouw aanvraag tot beeindiging, ontvang je de premie vanaf de beeindigingsdatum terug. 

Direct online jouw scootmobielverzekering afsluiten

Ben je nog op zoek naar een goede scootmobielverzekering? Bij Univé regel je dit snel en makkelijk op de website. Vul je gegevens in, beantwoord enkele vragen en dan is jouw aanvraag binnen. Je hoeft alleen te wachten op jouw verzekeringssticker. Daarna kun je direct verzekerd de weg op met jouw scootmobiel.

Sluit nu jouw scootmobielverzekering afof bereken je premie