Ga naar inhoud

Kan ik schadevrije jaren van mijn scooter meenemen naar mijn autoverzekering?

Je kunt schadevrije jaren van je scooterverzekering niet meenemen naar je autoverzekering. Dit is omdat scooters en auto’s te verschillend zijn als voertuig. De risico’s zijn daarom ook anders, waardoor de schadevrije jaren niet overgedragen kunnen worden.

Verschillende risico's scooters en auto's 

Schadevrije jaren zijn niet overdraagbaar van een scooterverzekering naar een autoverzekering vanwege de verschillende risico's. Met een scooter kan je bijvoorbeeld veel minder hard rijden dan met een auto. Ook mag je met een scooter niet op de snelweg rijden en met een auto wel. Dat je met een scooter schadevrije jaren hebt opgebouwd, betekent daarom niet automatisch dat je ook veilig en schadevrij zult rijden met een auto.  

Schadevrije jaren opbouwen met een auto 

Als je na een scooterverzekering een autoverzekering afsluit, begin je dus weer op 0 met de schadevrije jaren. Voor elk jaar dat je geen schade krijgt, bouw je een schadevrij jaar op met je autoverzekering. Dit werkt dus hetzelfde als bij een scooterverzekering. 

Stap je over van scooter rijden op autorijden? De schadevrije jaren van je scooterverzekering blijven nog 3 jaar geldig nadat je deze opzegt. Als je binnen 3 jaar weer een nieuwe scooterverzekering afsluit, kun je dus nog gebruik maken van de schadevrije jaren. Sluit je na 3 jaar pas weer een nieuwe scooterverzekering af? Dan zijn de schadevrije jaren vervallen en begin je opnieuw met opbouwen. 

Meer artikelen over de schadevrije jaren van je scooter

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?