Ga naar inhoud

Wat is een reisverzekering?

Ga je op reis? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Maar wat is een reisverzekering precies? Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp bij ziekte of een ongeval tijdens je reis. Ook ben je verzekerd voor de eventuele kosten die hierdoor ontstaan. Een reisverzekering bestaat in een kortlopende en een doorlopende variant. Welke variant het best bij jou past, hangt af van je situatie. Zoals hoe vaak je reist. Benieuwd welke reisverzekering geschikt is voor jou? Je leest hier wat een reisverzekering is en welke reisverzekering het best bij jou past.

Twee varianten reisverzekeringen

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Met beide reisverzekeringen ben je verzekerd van hulp bij ziekte, een ongeval of overlijden tijdens je vakantie of een weekendje weg.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd. Je bent voor alle reizen en stedentrips die je maakt verzekerd. Zowel in het binnen- als buitenland. Je bent daardoor flexibel om op vakantie te gaan wanneer je wilt. Bij elke reis kun je vertrouwen op hulp van Univé Alarmcentrale bij een noodsituatie, zoals een ongeval, ziekte of overlijden. Met een doorlopende reisverzekering is het niet nodig voor iedere reis een nieuwe verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is daardoor het meest gunstig wanneer je vaker per jaar op reis gaat.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering geldt specifiek voor één reis. Je geeft je vertrek- en terugkomst datum aan en je betaalt eenmalig premie voor het aantal dagen dat je op vakantie gaat. De verzekering stopt automatisch na afloop van de vakantie of weekendje weg. Ook met een kortlopende reisverzekering kun je uiteraard rekenen op hulp van Univé Alarmcentrale bij nood. Een kortlopende reisverzekering is vaak de voordeligste optie wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat. Besluit je toch nog een keer op reis te gaan? Dan moet je weer een nieuwe reisverzekering afsluiten.

Wil je toch langer blijven dan gepland? Houd er dan rekening mee dat als je besluit langer te blijven dan de geplande einddatum, je met een kortlopende reisverzekering niet meer verzekerd bent.

Welke risico’s dekt de Univé-reisverzekering?

Met een reisverzekering van Univé ben je standaard verzekerd voor hulp en vervoer in bij ziekte, een ongeval of overlijden. Met een reisverzekering van Univé kun je 24/7 rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale.

De reisverzekering dekt:

  • vervoer naar het ziekenhuis
  • terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig
  • vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden
  • extra reis- en verblijfskosten bij vertraging
  • vervangend chauffeur voor de terugreis
  • vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je spullen

Je kunt je reisverzekering met basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo stel je zelf je de reisverzekering samen die bij jou past.

Aanvullende dekkingen

Je kunt zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Hierdoor kun je je reis verzekeren precies zoals jij dat wil. Bij bijvoorbeeld een doorlopende reis- en annuleringsverzekering, dekt de reisverzekering de onvoorziene kosten en voorkom je verlies van geld met de annuleringsverzekering. Hiermee ben je verzekerd als je je reis onverwacht moet afzeggen of afbreken.

Een andere aanvullende dekking is bijvoorbeeld de dekking bagage. Met de dekking bagage kun je je bagage en geld verzekeren tegen diefstal, verlies en beschadiging.

De aanvullende dekking die vaak vergeten wordt, is de dekking medische kosten. Als je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld naar Azië. Is het goed om ook aan de medische kosten dekking te denken. Want bijvoorbeeld voor verkeersregels op straat en hygiëneregels in restaurants ben je kwetsbaarder. Vaak wordt er wel een reisverzekering Azië afgesloten, maar geen aanvullende medische kosten dekking. Zorgkosten in het buitenland kunnen vaak hoger uitvallen. De aanvullende dekking medische kosten vergoedt de kosten die niet door je zorgverzekering betaald worden.

Meer weten over aanvullende dekkingen? Bekijk dan alle aanvullende dekkingen.

Reisverzekering afsluiten

Je sluit de reisverzekering eenvoudig online af. Je moet alleen bepalen of je een kortlopende of een doorlopendereisverzekering wil afsluiten. Heb je hulp nodig bij de keuze in een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Vergelijk kortlopend en doorlopend online en bereken direct je premie. Je kan ook altijd een afspraak maken bij een Univé-winkel in jouw buurt.

Bereken je premie