Ga naar inhoud

Met oog voor elkaar

Jaarverslag Univé Groep 2021

Univé biedt zekerheid. En dat betekent voor ons meer dan alleen goed verzekeren. Wij zijn er voor onze leden, op de manier die bij hen past. Dit was 2021 voor Lidwina, Henny, Piet, Kor, Jan-Willem, Carlijn en Hans.

Jaarverslag 2021

2021 voor onze leden

Adviseren, klankborden en sparren

“Als jongerenteam gaan we met Univé in gesprek over thema’s als studieschuld en grip houden op je financiële lasten. Maar ook over onderwerpen die gaan over de betrokkenheid van jongeren met elkaar en met de samenleving. Denk aan eenzaamheid, schermtijd en Fear of Missing Out. Wat zegt dat over ons en onze generatie? En wat zou Univé met die onderwerpen kunnen?”

  Lees het verhaal van Lidwina

  Het G-team in voetbaltenue

   “De trainingen van het G-team op vrijdagavond zijn echt een feest. De spelers zijn zó enthousiast, zó gemotiveerd dat ook vrijwilligers en andere leden van SV Raalte er enorm van genieten. We gunden het hen dan ook om er als 'echte voetballers’ bij te lopen. Met eigen ballen, trainingspakken, shirtjes en hesjes. Dankzij onze crowdfundingsactie en de hulp van Univé Supporter van Sport is dat gelukt. Geweldig om hen zo te zien!”

   Lees het verhaal van Henny

   Luisteren naar de leden

    “Univé wil de dienstverlening laten aansluiten op de wensen en behoeften van de leden. Daarvoor is het noodzakelijk dat leden gehoord worden. Als Ledenraad zijn wij de stem van de leden. Veel verzekerden beseffen niet dat ze lid zijn van Univé en dat ze zelf invloed kunnen hebben op het beleid. Dat mogen we best nog meer onder de aandacht brengen!”

    Lees het verhaal van Piet

    Asbestvrije daken met zonnepanelen

     “Als we deze verduurzamingsslag zelf hadden willen realiseren, hadden we nog een aantal jaren moeten wachten om de financiering rond te krijgen. Dat we nu al uitstekende stallen hebben en asbestvrij zijn, is pure winst. Het bedrijf is nu helemaal bij de tijd. Bovendien zit er ook een financieel voordeel in. Als asbestvrij bedrijf kregen we rentekorting op een krediet én levert onze melk meer op. Alle partijen profiteren hiervan. Dat vind ik ook zo mooi aan dit project.”

     Lees het verhaal van Kor

     Univé Clubhuis Naaldwijk

      “Eerst had ik wel mijn bedenkingen, moet ik eerlijk bekennen. Zou het niet veel te commercieel worden zo’n clubhuis? Maar dat is juist helemaal niet. Wat ik mooi vind, is dat leden en niet-leden ideeën mogen aandragen die bijdragen aan het voorkomen van leed en schade of die de gemeenschapszin bevorderen. We hopen echt dat er vanuit de gemeenschap mooie initiatieven komen en dat iedereen de weg naar het clubhuis weet te vinden!”

      Lees het verhaal van Hans

      Iets leuks in de brievenbus

       “Met Groetjes van Boefjes verblijdden we tijdens de lockdowns ouderen met leuke post. De medewerkers van Univé dachten actief met ons mee en vroegen regelmatig wat zij nog meer voor ons konden doen. Heel fijn! Ze zijn zelfs nog langsgekomen om te kijken hoe de actie verliep. Daaruit blijkt dat het Buurtfonds niet voor de bühne is, maar dat het belang van gemeenschapszin echt gevoeld wordt door de medewerkers.”

       Lees het verhaal van Carlijn

        Een helpende hand als het tegenzit

         “Ik kreeg te maken met een ongeval waarbij degene die mij aanreed gewoon was doorgereden. Gelukkig kon ik gebruikmaken van de rechtsbijstandsverzekering van Univé. Als ik dit allemaal zelf had moeten regelen en betalen, was ik veel geld en tijd kwijt geweest. Ik voelde me gesterkt door Wouter, de Univé-medewerker die mijn zaak behandelde. Hij toonde veel betrokkenheid en heeft druk op de ketel gehouden bij de verzekeraar van de tegenpartij. Dat hij zo pal achter me stond en zijn best voor me heeft gedaan, deed me goed. Toen ik de schadevergoeding en het smartengeld uitgekeerd kreeg, voelde dat als gerechtigheid. Dat was belangrijk om het ongeval te verwerken en af te sluiten.”

         Lees het verhaal van Jan-Willem

          Onze bedrijfsonderdelen in 2021

          Univé Schade

          In 2021 konden we meer dan ooit waarmaken waar we als coöperatieve verzekeraar voor staan. Met persoonlijke dienstverlening waren we er voor de leden als zij aanspraak maakten op hun verzekering.

          De zekerheid van coöperatief verzekeren

          Univé Her

          Met een eigen herverzekeraar binnen de Univé Formule beheersen we met elkaar de risico’s. Doordat wij stabiliteit en continuïteit bieden, maken wij het verzekeren mogelijk voor de regionale Unive’s en Univé Schade.

          Verzekeren mogelijk maken

          Univé Rechtshulp

          Met de juridische kennis en vaardigheden van onze rechtshulpverleners helpen we leden om problemen te voorkomen en beperken. Onze klanten kunnen rekenen op kwalitatief goede juridische dienstverlening tegen een betaalbare premie.

          Betrokken en betaalbare juridische hulp

          Univé Buurtfonds

          Stichting Univé Buurtfonds steunt kleinschalige, lokale initiatieven die risico’s voorkomen en schade beperken. Projecten die de leefomgeving écht fijner en veiliger maken. Dat versterkt namelijk het gevoel van zekerheid en veiligheid in de buurt. En daar helpen we als Univé graag bij.

          Dichtbij onze leden