Ga naar inhoud

22 maart 2022Met elkaar

Zwerfafval de buurt uit

Op zaterdag 19 maart 2022 deden bijna 46.800 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. In Zuidwolde hielpen circa 25 personen, waaronder Henk Boelen, Univé-medewerkers en leden mee.

Het opruimen van zwerfafval staat bekend als ‘plogging’. We hebben dit gedaan onder de regie van Henk.

Vooraf hebben we met elkaar koffie gedronken bij croissanterie Petite Mangerie. Wethouder Van Dijk, ook een actieve plogger, deed het openingswoord. De wethouder maakte nogmaals duidelijk dat afval inmiddels geen afval meer is maar nuttig herbruikbare grondstof. Zo hoeft er maar een klein deel als restafval afgevoerd te worden en dat scheelt weer geld, gezien de afvoer van afval geld kost.

Daarna heeft Henk de routes verdeeld over afgevaardigden van Gemeentebelangen De Wolden, Natuurvereniging Zuidwolde, verschillende “ploggende” inwoners van Zuidwolde-Veeninga en Fort en Univé.

Sommige ploggers legden de route wandelend af, anderen op de fiets. Helaas trof men nogal wat zwerfvuil aan. Met ongeveer 26 bigshoppers vol afval kon men de actie afsluiten en hopen dat ‘Zuidwolde Schoon = Heel Gewoon’ ook een schoon Zuidwolde blijft.

Wij bedanken Henk voor zijn inzet en de begeleiding van de actie. We hebben hem een paar nieuwe wandelschoenen aangeboden zodat hij nog veel zwerfafval kan verzamelen.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Bekijk een impressie van de dag:

Deel dit bericht