Ga naar inhoud

18 mei 2020Supporter van Sport

Sidokwan Hoogeveen hervat trainingen

Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. 

Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

Sidokwan, een vereniging voor Taekwando, Hapkido en boksen in Hoogeveen hervat ook de trainingen. Vereniging traint normaliter in hun clubgebouw maar heeft nu besloten om trainingen buiten aan te bieden volgens de gestelde richtlijnen. De vereniging kan gebruik maken van een veld van voetbalvereniging HZVV in Hoogeveen.

Hoe ziet de training er nu uit?
Bij het betreden van het veld worden de handen gewassen. De groepen zijn aangepast, er wordt getraind in kleinere groepen. Je moet je verplicht aanmelden voor de training. Kun je niet dan moet je je ook afmelden bij de trainer. Omdat er buiten wordt getraind is ook de kleding aangepast. Trainen in een Dobok hoeft niet, wel sportkleding en sportschonen.

De toolkit komt dus mooi van pas om het terrein goed in te richten. Univé medewerker Bert Mulder biedt de toolkit aan. Zoon Mart is lid van Sidokwan en als medewerker/vader vindt Bert het mooi om de club van zijn zoon zo te kunnen helpen met materiaal. Het is belangrijk dat de kinderen weer gaan sporten. Dat het nu een beetje anders gaat dan normaal is helaas niet anders. 

Namens de vereniging Sidokwan wordt de toolkit in ontvangst genomen door trainer Larry. Deze bestaat uit vloerstickers, posters, routeborden, spandoek met corona-regels, doek “volg de route” en afzetlint.

Deel dit bericht