Ga naar inhoud

18 maart 2024Supporter van Sport

Univé Leekster Lente Loop: sportieve menukaart was weer goed gevuld

Van mooie wandelingen van 10, 15 of 25 kilometer tot mogelijkheden voor kinderen, jeugd en de framerunners: de Leekster Lente Loop is meer dan een hardloopwedstrijd. Dat bleek ook maar weer tijdens de 36ste editie met 1900 deelnemers en veel publiek in het centrum van Leek.

De sportieve menukaart was net als voorgaande jaren namelijk weer rijkelijk gevuld. ’s Ochtends stonden de wandelaars aan de start voor de 10, 15 of 25 kilometer. Daarnaast vonden er jeugdwedstrijden plaats voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar. Later volgden de hardloopwedstrijden (5 en 10 kilometer) over Landgoed Nienoord. Ook de framerunners kregen de mogelijkheid om 2, 5 of 21 kilometer te lopen. Ellen - trainster van de framerunners - blikt terug: "Het was super. Heel erg fijn dat we een plekje bij Unive hadden als basis. De atleten hebben lekker wat gegeten en gedronken en de sfeer zat er goed in. Het was weer de eerste loop van de tour. Dit heeft de lat hoog gelegd voor de volgende loopjes!"

Univé-ambassadeur Yasmine Hillebrink wint
De dag werd afgesloten met de scholierenhalfuurloop voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 8. De halve marathon bij de vrouwen werd gewonnen door topatlete en Univé-ambassadeur Yasmine Hillebrink met een tijd van 1.18.40: "Natuurlijk ging ik voor het parcoursrecord, maar de winst werd me niet gemakkelijk gemaakt. Een sterke dame liep al snel een flink gat op mij voor. Tot kilometer 19 was het spannend. Gelukkig kon ik de laatste kilometer nog even flink aanzetten en stelde ik de eerste plek veilig en kwam ik met een mooi parcoursrecord van ongeveer 3,5 minuut over de finish. Voorzien van een glimmende beker, een fleurig lenteboeket én een voldaan gevoel nam ik de bus terug naar Groningen. Volgend jaar hoop ik de lente weer af te mogen trappen in Leek!"

Volgende editie
De organisatie kijkt terug op een geweldige dag. Tijdens de Leekster Lente Loop werd maar liefst € 2.232 gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen, om zo kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te stimuleren tot sportdeelname. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 22 maart 2025. Foto’s van de 36ste editie zijn te vinden via deze link.

Deel dit bericht