Ga naar inhoud

7 juli 2022Supporter van Sport

Sportief Wielerspektakel in Leek

De dames openden het bal van de Wielerronde Leek op 1 juli 2022.

Het talrijk aanwezige publiek was getuige van een wedstrijd waarin Manon de Boer, de nieuwe Nederlandse kampioen tijdrijden, haar specialiteit toonde door in samenwerking met Maaike de Vries het hazenpad te kiezen.

De Boer wilde de prestatie van heer vriend Rick Ottema evenaren die eerder in de meerdaagse de ronde van Nieuw Roden had gewonnen en al de hele week in het geel actief is. Beide dames kregen echter niet de ruimte uit te blinken.

Het werd in het centrum van Leek uiteindelijk een sprint van een grote groep renners en daarbij werd sprintles gegeven door de beide aanwezige schaatsters. Melissa Wijfje won nipt voor Femke Beuling. Beuling kreeg als troostprijzen de gele trui en de prijs voor de strijdlust uitgereikt.

Marit Cent, derde in Nieuw Roden en winnares in Peize, vervolmaakte het erepodium als beste van de rest en scoorde opnieuw een derde plek. De plaatselijke favoriet Marthe Roose uit Enumatil spurtte in de grote groep naar de tiende plaats.

De prijs voor strijdlustige renner en renster werd gekozen en aangeboden door Erika Broekema van Univé Noord-Nederland. Ook zorgde zij voor spektakel door een premie te schenken voor beide categorieën voor de eerste renner en renster die over de streep ging. Hierdoor werd in beide pelotons het gaspedaal vanaf de start vol ingedrukt.

Bekijk: website Wielerronde Leek.

Deel dit bericht