Ga naar inhoud

21 maart 2022Met elkaar

Scholieren in Zuidhorn maken de buurt schoon

Groep 7a en 7b van geval Basisschool Het Anker in Zuidhorn stonden op dinsdag 15 maart 2022 om 12.30 uur al vol energie en zeer gemotiveerd in de startblokken.

Om samen die middag in de omgeving van hun school  het zwerfafval eens grondig op te ruimen. De leerlingen deden mee aan de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon.

Nadat er een korte en duidelijke uitleg was gegeven aan de scholieren over een juist gebruik van de grijpstokken om het vuil op te pakken kozen de vier ingedeelde groepen ieder een windrichting om aan de slag te gaan.

En het is geen overbodige actie gebleken! Na een uur of twee opruimen door alle teams, waaronder ´clean-team´ vanuit Univé Noord-Nederland Michiel Kuiper en Jeroen Dekker, was de berg opgehaald zwerfafval weer (verontrustend) groot. Tassen vol met van alles en nog wat: flesjes, blikjes, verpakkingen, isolatiemateriaal en wat al niet meer is uit bermen plantsoenen en sloten gehaald.

Met deze actie en ook dankzij de super inzet van Basisschool Het Anker groep 7a en 7b en de juffen is Zuidhorn na vandaag nog net iets mooier dan dat het al was.

Nederland Schoon
De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Deel dit bericht