Ga naar inhoud

15 maart 2022Met elkaar

Samen klussen aan de kinderboerderij

De dag startte zaterdag 12 maart 2022 zonovergoten voor de dierenweide in Oldehove. De kinderboerderij heeft een belangrijke functie.

Deze brengt kinderen spelenderwijs in contact met boerderijdieren en leert hen hoe je ermee omgaat en ervoor zorgt.

Een groot aantal lokale vrijwilligers hebben zich vandaag ingezet voor het opknappen van de dierenweide in het kader van vrijwilligersactie NLdoet. De klussen die op het programma stonden waren onder andere verven en afbreken van oude dierenverblijven, vermoedelijk nog stammend uit de tijd van Geert Reinders (een van de grondleggers van de immunologie, geboren 19 april 1737, red.).

Om 10.00 uur startte de hele groep met de voorgenomen klussen. Een groot deel begon met het beitsen van de grote schuur terwijl anderen een aanvang maakten met het slopen van een aantal oude verblijven. Dit alles verliep dankzij goede voorbereiding, inzet en aanwezigheid van vele vrijwilligers zeer voorspoedig. Hierdoor was er nog voldoende tijd om met de groep een aantal reparaties/renovaties te doen aan een aantal andere verblijven (helaas had ook hier de welbekende ´drieluik´storm huisgehouden).

Na een broodje gedeeld te hebben met geit Tinus, hebben we alles natuurlijk spik en span achtergelaten. Al met al werd onze hulp, samen met die van Henk, Jeroen en Mark van Univé Noord-Nederland, goed ontvangen en was het natuurlijk erg dankbaar om te doen.

Henk overweegt voortaan zelfs iedere zaterdag aanwezig zijn om te helpen, maar ook wij zijn voortaan weer van de partij met deze leuke NLdoet-actie!

Deel dit bericht