Ga naar inhoud

10 november 2022Met elkaar

Na tuinieren het gereedschap veilig opbergen

Buurtmoestuin ‘De Gruine Stee’ in Zuidhorn heeft op 5 november 2022 een schuurtje gekregen waarin het gereedschap en voorraad kan worden opgeslagen en afgesloten.

De buurttuin is erg blij met de gereedschapskast: “Hij staat prachtig, we zijn er heel erg blij mee en dank zij de bijdrage van het Buurtfonds hebben we dit kunnen realiseren.”

Het schuurtje werd ingewijd met een kopje koffie en wat lekkers. Rudolf Doornkamp heeft de kast ‘officieel’ geopend en bracht daarbij emmers en gieters mee, deze kwamen goed van pas!

De Gruine Stee
‘De Gruine Stee’ is in 2015 gestart met de buurttuin met als doel gezamenlijk de moestuin te beheren en verzorgen. De toenmalige gemeente Zuidhorn heeft een stuk grond ter beschikking gesteld en gezorgd voor drainage en de kosten voor hout om voor iedere buurtbewoner een eigen bak te maken. Vervolgens is een groep van vijftien buurtbewoners actief aan de slag gegaan en hebben een buurttuin gerealiseerd.

Er staan nu zestien bakken, voor iedere deelnemer een. In de bak kan iedereen zelf poten wat hij/zij lekker en/of mooi vindt. Daarnaast zijn er twee stroken grond voor een gezamenlijke moestuin. Hier worden onder andere aardappelen, wortelen, radijs, bonen, bietjes enzovoorts op gepoot, gezaaid, gekweekt en verzorgd. Elke eerste zaterdag van de maand houden de tuinders een gezamenlijke tuinochtend voor het verzorgen van de buurttuin.

In Zuidhorn zijn diverse buurttuinen waar mensen elkaar ontmoeten. Wij kregen het verzoek binnen van ‘De Gruine Stee’ om de gereedschapskast te helpen financieren. Het project past goed bij de doelen van het Univé buurtfonds; het draagt bij aan het fijn samenleven in de buurt en het verbetert de sociale cohesie van de buurt. Daarom zijn we blij dat we dit project kunnen ondersteunen.

Deel dit bericht