Ga naar inhoud

10 maart 2022Gezondheid

Leerzame AED training in Niekerk

Elk jaar komen er gemiddeld tussen de 12 a 14.000 meldingen van een hartritmestoornis binnen bij 112. De eerste 6 minuten zijn cruciaal.

Een ambulance kan meestal niet binnen die 6 minuten ter plaatse zijn, waardoor een AED levens kan redden. Genoeg reden om hiervoor een AED training te organiseren.Woensdagavond 3 maart 2022 was het zover in dorpshuis de Rotonde in Niekerk. Tussen 19.00 en 19.30 uur was het ontvangst met koffie en thee. 

Na het welkomstwoord namens Unive, startte de avond onder leiding van Henk, Doron en Richard.

De avond bestond uit twee delen, eerst theorie en daarna de praktijk. In het theorie gedeelte kwamen veel zaken voorbij, hoe herken je de signalen, hoe ziet de AED eruit, aanmelden burgerhulpverlener etc.  Tijdens de pauze kon men onder genot van koffie of thee met wat lekkers even napraten over het theorie gedeelte. Na de pauze was het tijd voor actie met de oefenpop. Iedereen kon de theorie in de praktijk toepassen. Reanimeren en het toepassen van de AED.

Iedereen heeft de training goed doorlopen en kreeg op het eind een deelnamecertificaat en een kiss of life sleutelhanger uitgereikt. Al met al was het een geslaagde en leerzame avond die door de leden zeer gewaardeerd werd.Deel dit bericht