Ga naar inhoud

17 november 2022Gezondheid

Leerzame AED-cursus in Marum

In Marum vond maandagavond 14 november 2022 een AED-cursus* plaats. De workshop werd gegeven door BHV-specialist Medch in Sporthal De Holten.

Onder begeleiding van een professionele instructeur leerden een vijftiental leden in een twee uur durende trainingsavond hoe om te gaan met een AED.

Aan het eind van de avond ontvingen alle cursisten een certificaat en informatie over het aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Door de inzet van deze twintig deelnemers is Oostwold weer een beetje hartveiliger gemaakt!

Buurt-AED
Elke week krijgen driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

Univé en een hartveilig Nederland
Om te kunnen spreken van landelijke dekking zijn er in Nederland nog zo’n vijfduizend AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Univé levert daar graag een bijdrage aan.

Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar vijftien winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Daarnaast ondersteunen we lokale initiatieven voor buurtAED’s en bieden we in samenwerking met lokale EHBO-verenigingen gratis AED-workshops aan voor buurtbewoners of bijvoorbeeld medewerkers.

Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand

** Controleer de Ademhaling, het Bewustzijn en de Circulatiedoorloop en voorkom verdere schade

Deel dit bericht