Ga naar inhoud

9 januari 2023Supporter van Sport

Jezelf goed voorbereiden op een hardloopwedstrijd of wandeltocht

Op woensdag 4 januari 2023 vond een start- en informatiebijeenkomst in Bezoekerscentrum Nienoord in Leek plaats.

Op de avond werd het trainingsprogramma van de hardloop- en wandelclinics toegelicht aan ongeveer twintig personen voorafgaand aan de hardloopwedstrijd en wandeltocht. De deelnemers konden ook kennismaken met de trainer. Foto: Tom Hendrikse vertelt over zijn ervaringen en tips bij het buitensporten

Met de hardloopclinics trainen de deelnemers onder begeleiding naar deelname aan de 5 kilometer van de loop die op 18 maart 2023 wordt gehouden, de wandelclinics passen bij de wandeltochten van 10 en 15 kilometer.

De avond werd afgetrapt door Rolf Huizinga, bekend eventmanager en microfonist in de atletiekwereld, met een welkomstwoord over de start van het nieuwe jaar en loopseizoen. Univé is hoofdsponsor van Loopcircuit de Kop van Drenthe en ondersteunt veel mooie lopen in de regio. Breedtesport is hierbij erg belangrijk, de Leekster Lente Loop is hier een heel goed voorbeeld van. 

Op deze informatieavond was er een presentatie over voeding voor sporters, verzorgd door Menke Knol. Verder kwam Tom Hendrikse uit Assen vertellen over zijn ervaringen en tips bij het buitensporten. Hij behoort tot de top marathonlopers van Nederland met een snelste tijd van 2:13:03.

Rolf ging verder in gesprek met de hoofdtrainer van Loopgroep Nienoord Peter Wolters. De loopgroep organiseert 35 jaar de Leekster Lente Loop. Zij spraken over de hoogtepunten, organisatie, vrijwilligers en partners van het evenement.

Juliëtte Wolters, geestelijk moeder van Frame Running bij Groningen Atletiek, kwam ook aan het woord. Zij sprak over de medische achtergrond van de atleten en is vanwege de positieve invloed van Frame Running op de gezondheid van hen erg enthousiast over de sport. Aan bod kwamen tevens de doelgroep, toekomst en partners.

Om 21.00 uur werd de avond afgerond met een vragenrondje en een hapje en een drankje. Iedereen ging met een goed gevoel en een stuk wijzer naar huis.

De clinics zijn een initiatief van de Univé Leekster Lente Loop, Loopgroep Nienoord en Univé Noord-Nederland.

Deel dit bericht