Ga naar inhoud

20 juni 2023Supporter van Sport

Jantje Beton Toernooi: 200 teams, 3000 kinderen

Stop nooit met spelen! Het motto van Jantje Beton inspireerde een groep vrijwilligers vanuit VEV’67 uit Leek om een groots voetbaltoernooi voor de jeugd te organiseren. Inmiddels is het Jantje Beton Toernooi uitgegroeid tot het grootste jeugdvoetbaltoernooi in Noord-Nederland.

Ieder jaar strijden meer dan 200 jeugdteams om de winst, ieder op eigen niveau. Want plezier staat voorop! Het Jantje Beton Toernooi is dan ook een toernooi voor het hele gezin. Naast de wedstrijden - waaraan maar liefst 3000 kinderen meedoen -, is er een foodplein en muziek. Andere kinderen kunnen zich vermaken op de springkussens, in de pannakooi of bij de stormbaan. Door bijdragen van sponsoren hoeven deelnemende teams geen inschrijfgeld te betalen en kan dus iedereen meedoen.

Alex Dijkema Bokaal
Dit jaar stond het toernooi gepland op 10 en 17 juni. Ruim 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat beide zaterdagen perfect verliepen. Het mooie weer droeg ook bij. De teams streden om een heel speciale prijs: de Alex Dijkema Bokaal. Alex Dijkema was één van de oprichters van het toernooi. Helaas overleed hij afgelopen februari. Omdat plezier voorop staat kreeg iedere deelnemer een mooie medaille en diverse teams een echte beker.

De aftermovie van het Jantje Beton Toernooi is hier te bekijken!

Deel dit bericht