Ga naar inhoud

10 maart 2022Wonen

Geslaagde taxatiedag Zuidhorn

Samen met Johan de Haan, Stoffer van Slooten en ik mochten we de taxatiedag op 17 februari 2022 in Zuidhorn bijwonen namens Univé Noord-Nederland.

Dit deze we in het Cultureel Centrum in Zuidhorn. Het was er geweldig geregeld!

Wij hadden 3 taxateurs waaronder onze collega Edwin Schepers. Er waren rond de 40 klanten welke langs kwamen met allerlei spullen. Bij aankomst kregen ze een kopje thee of koffie met een heerlijk plakje cake.

Een mooie set van kandelaars en een klok voor op de schouw, diverse schilderijen en heel veel sierraden namen de leden mee naar Zuidhorn.
Vooral de verhalen van van wie het is geweest en van de taxateurs waar het vandaan komt en door wie het is gemaakt, waren leuk en leerzaam. Een mooi schilderij bleek uit Rusland te komen, maar helaas weten na een zoektocht nog niet alles. Sommige mensen hadden iets meer stukken meegenomen dan was afgesproken, maar hier hebben de taxateurs de tijd voor genomen.

Het grote stuk voor op de schouw maakte veel indruk van te voren, helaas bleek het niet veel waard te zijn. Het is groots gemaakt van goedkope materialen om indruk te maken op bezoek welke langskwam.

Ook hebben we van Edwin meegekregen dat bepaalde antieke stukken van goud en zilver in waarde waren gedaald, omdat de vraag afneemt hiervoor. Wanneer je iets hebt wat tijdloos is qua stijl dat is de waarde stukken hoger.

Klanten waren erg dankbaar voor deze dag !

Deel dit bericht