Ga naar inhoud

2 mei 2017Met elkaar

Genieten van dieren voor jong en oud

Dierenweide Zuidhorn is een weide met dieren als alpaca's, geiten, schapen, herten, diverse kippen en vogels en een prachtige konijnenheuvel.

Langs de weide loopt een mooi breed wandelpad zodat men de dieren goed kan zien. De zonneweide ligt aan de Atlasstraat in de wijk Oostergast nabij de spoorwegverbinding Groningen-Leeuwarden.

De dierenweide is niet alleen een plek voor jong en oud om te genieten van dieren maar biedt ook dagbesteding aan cliënten van De Zijlen. De Stichting De Zijlen zorgt onder leiding van Yvonne Hartlief, activiteitenbegeleidster, voor de verzorging van de dieren. Onlangs is er een kapschuur bijgebouwd en is er een aparte en verwarmde ruimte voor de cliënten gerealiseerd om gezamenlijk te kunnen koffie drinken en voor andere bezigheden.

Univé regio Groningen Roden, heeft op 24 april 2017 een donatie gedaan aan Stichting de dierenweide Zuidhorn. Dit bedrag is bij elkaar gespaard door het medewerkersteam ten behoeve van een regionaal doel, welke ze zelf konden kiezen. Doorslaggevend was vooral het maatschappelijk karakter van de dierenweide.

www.zonneweideoostergast.nl

Deel dit bericht