Ga naar inhoud

19 juni 2024Veilig verkeer

Enquête verkeersveiligheid Oostindie Leek: 270 respondenten!

Wat vinden buurtbewoners van de wijk Oostindie in Leek van de verkeersveiligheid in de buurt? Na klachten vanuit bewoners, de wijkvereniging Bravo, de basisschool en V&V, zette Veilig Verkeer Nederland (VVN) een Buurtenquête uit. 270 buurtbewoners vulden de enquête in. Bijna 40 procent oordeelt negatief over de verkeersveiligheid.

Het gaat dan vooral om onderwerpen als hoge snelheid, onoverzichtelijke en drukke verkeerssituaties en onduidelijke voorrangssituaties. Ook parkeren op plaatsen waar dit niet gewenst is, wordt regelmatig genoemd. Ook kwamen er veel reacties binnen op de vraag welke plekken en situaties gevaarlijk zijn. 24 buurtbewoners gaven aan mee te willen denken en/of helpen. Een mooi resultaat!

Een werkgroep - waar ook Univé Noord-Nederland, de gemeente en VVN bij zijn aangesloten - heeft de resultaten besproken. De uitkomsten worden nu verder geanalyseerd. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt voor het verbeteren van de genoemde knelpunten. Dit wordt met bewoners en bezoekers van Oostindie opgepakt.

Deel dit bericht