Ga naar inhoud

6 juni 2023Supporter van Sport

Dikke Tien Runn: waar een klein dorp groot in kan zijn

Feerwerd kent zo’n 150 inwoners en heeft een sportveld, een outdoor fitnesspark en een heus hardloopevenement. Nadat door inwoners outdoor fitnesspark De Dikke Tien werd gerealiseerd, moest er ook een evenement komen dat daar de aandacht op vestigde.

De Dikke Tien staat voor een dikke tien kilo die je eraf kunt trainen, een dikke tien toestellen en de dikke tien kilometer die de run lang is. Daarnaast heb je de halve dikke tien (5km) en voor kinderen de dikke tien keer 100 meter.

Iedereen leeft mee
De Dikke Tien Runn was dan wel geboren als idee. Maar dan? In de relatief kleine regio bleek het vinden van vrijwilligers geen probleem. Iedereen leeft mee. Een klein groepje sportieve enthousiastelingen bedacht al snel een parcours. Een parcours dat al na de tweede editie werd uitgeroepen tot één van de vijf leukste loopjes van Nederland door het tijdschrift Runners.

Zelfs Belgische deelnemers
Aan het evenement doen met 200 deelnemers uit de regio meer mensen mee, dan dat het dorp inwoners heeft. Dit jaar waren er zelfs Belgische deelnemers! Univé ondersteunt het evenement graag met een start- en finishboog, dranghekken, afzetlint en een podiumwagen. Volgens de organisatie zorgt die aankleding dat het evenement een professionele uitstraling krijgt en het een evenement is waar iedere inwoner trots op is.

Deel dit bericht