Ga naar inhoud

1 februari 2024Supporter van Sport

Dé tip voor beginnende hardlopers? Rustig lopen

Zoveel mogelijk mensen in beweging brengen: dat is de missie van de Univé Leekster Lente Loop en Univé Noord-Nederland. Daarom organiseren beide partijen samen wandel- en hardloopclinics ter voorbereiding op de 36ste Leekster Lente Loop op 16 maart. Het traject werd woensdagavond afgetrapt met een speciale informatiebijeenkomst.

Tijdens de start- en informatiebijeenkomst bij Fysiotherapiepraktijk De Balans in Leek werd het trainingsprogramma toegelicht, konden clinicdeelnemers kennismaken met hun trainer en vertelde fysiotherapeut Marjan Looijenga over het voorkomen van blessures. Hardloopster Yasmine Hillebrink – top 5 van Nederland op de 10 kilometer – deelde tijdens de informatieavond haar ervaringen en gaf tips bij het buitensporten. Die gingen vooral over rustig lopen. Want als je rustiger loopt, kun je meer trainingen doen in een week, hou je het langer vol én heb je meer plezier!

En dat is precies wat Univé mensen wil meegeven: “Bij sport en bewegen staat plezier voorop. Om beweging voor jong en oud, met of zonder beperking, te stimuleren zoeken we actief de samenwerking met lokale sportverenigingen, sporthelden en sportevenementen. We zijn niet voor niets Supporter van Sport”, legt Erika Broekema van Univé Noord-Nederland uit. “Voldoende bewegen draagt bij aan een gezond én plezierig leven. Niet alleen hebben we het nodig om ons goed te voelen en gezond te blijven, ook geeft het ons de mogelijkheid om (nieuwe) mensen te leren kennen.”

Deel dit bericht