Ga naar inhoud

6 december 2021Met elkaar

Controles fietsverlichting maakt mensen bewust

In Tolbert werden 30 november 2021 tientallen fietsers gecontroleerd op de fietsverlichting. Slechts bij een enkeling was deze niet op orde. Een mooie score!

De fietscontroles werden in samenwerking met de politie en Veilig Verkeer Nederland (VVN) uitgevoerd en vonden plaats op de kruising van de Mensumaweg en Noorderweg en bij de rotonde bij de Oldebertweg, Auwemalaan en Zuiderweg.

Met de actie hopen we bewustwording te creëren over het risico dat fietsers zonder verlichting lopen en wijzen we ze op het belang van fietsverlichting. Boetes en officiële waarschuwingen worden dan ook niet uitgedeeld. Veiligheid gaat boven alles. 

Michiel Kuiper was één van de medewerkers die bij een controle meehielp: “Het was vroeg en erg koud en nat, maar zeer nuttig om zo bewustwording te creëren bij met name de jeugd. Mooi ook om te zien hoe gedreven de mensen van VVN waren.”
Ook Diana Vos-Huizinga hielp bij één van de controles mee. “Het was geweldig om te doen. Het overgrote deel van de fietsers had de verlichting goed voor elkaar. Er zijn een paar waarschuwingen en lampjes uitgedeeld. Dit soort acties zijn echt nodig om mensen bewust te maken.”

Ook de betrokken politieagenten kijken tevreden terug: “We hebben ruim zeventig fietsers gecontroleerd en zagen slechts vier fietsers met gebreken. Een net resultaat. We hebben prettig samengewerkt met VVN en Univé. Voor herhaling vatbaar!”

Deel dit bericht