Ga naar inhoud

27 juni 2022Supporter van Sport

Babbelen en lachen tijdens wandeltocht

Zaterdag 18 juni 2022 namen 1700 lopers deel aan de laatste Billie Turf Tocht in Zevenhuizen. Deze tocht gaat veel buiten de wegen om door landerijen.

Tien wandelaars konden op uitnodiging van Univé aan de Billie Turf Tocht deelnemen. Twee duo’s deden verslag. Foto: Djurre van der Schaaf

Benny en Arjan
‘Ten eerste was het perfect georganiseerd. Wij kwamen aan met de auto. Alles was prima aangegeven waar we moesten parkeren. In de hal stonden de dames op je te wachten om informatie te verstrekken. Het liep lekker door.

Om 09.00 uur mochten wij starten met een grote groep mensen voor de 10 km. We gingen de eerste ronde door lange straten, het bos en rond het voetbalveld. Daarna liepen we weer terug naar de start. Nu hadden we ongeveer 10 km erop zitten.

Vanaf de start gingen we de tweede ronde van 24.5 km lopen. Deze ging over de landerijen dwars door de maïsvelden en het bos. Onderweg waren er stempelposten en ook muziek en theater. Het was erg gezellig. Gedurende de loop waren er extra drinkposten want het was erg warm.

Maar wat hebben ik en mijn loopmaat genoten van deze prachtige tocht. Na afloop kregen wij een kleine herinneringsplankje van Billie Turf. Bedankt namens Benny en Arjan’.

Janke en Djurre
‘Geluk is het enige dat zich verdubbeld wanneer je het deelt’. En dat hebben wij geweten op zaterdag 18 juni tijdens de Billie Turf Tocht. Op Facebook viel ons oog op de allerlaatste Billie Turf Tocht. Normaal zijn we niet zo van de georganiseerde wandeltochten maar dat ‘allerlaatste’ triggerde ons op de één of andere manier.

Er waren tien startkaarten te vergeven. En wij hadden het ‘geluk’ om mee te mogen doen samen met nog vele enthousiaste medewandelaars. De ontvangst in de grote hal van Zoutman in Zevenhuizen was allerhartelijkst.

Stipt om 10.00 uur vertrokken we voor de 10 km. Met een stempel op de startkaart en een overheerlijke krentenbol. Onderweg doorkruisten we maïsvelden en weilanden met zwartbonte supporters. Door ‘Billie himself’ werden we verrast met een lekkere appel. Iedereen was in opperbeste stemming want het was prima wandelweer.

Dat wandelen een sociaal gebeuren is, werd dan vandaag ook wel weer duidelijk, er werd dan ook weer heel wat gebabbeld en gelachen. Voor we het wisten waren we dan ook weer terug bij de finish en kregen we een origineel aandenken. Wij willen de organisatie bedanken voor de perfecte organisatie. Het was dan wel de allerlaatste keer maar dan hebben wij ‘geluk’ gehad om deze mee te mogen lopen'.

>> Bekijk meer foto's van de tocht gemaakt door Djurre van der Schaaf

Deel dit bericht