Ga naar inhoud

28 juni 2023Supporter van Sport

13de Memorywalk levert €3000 op

Op zaterdag 24 juni werd voor de dertiende keer de Memorywalk georganiseerd. De Memorywalk is een sponsorwandeltocht waarmee aandacht gevraagd wordt voor inwoners in de gemeente Westerkwartier die te maken hebben met dementie. De opbrengst van zo’n 3000 euro gaat naar activiteiten als het Alzheimercafé.

De organisatie was in handen van Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier. De 140 deelnemers konden kiezen uit drie verschillende afstanden: vijf, tien of zeventien kilometer. Onderweg troffen zij verhalenvertellers en voor kinderen (en geïnteresseerde volwassenen) vertelden natuurgidsen van het IVN onderweg van alles over wat bloeit en groeit.

Start en finish was op het terrein van museumboerderij ’t Rieuw in Nuis. Deelnemers van de tocht konden het museum gratis bezoeken en zich verdiepen in de geschiedenis van het boerenleven in en om Nuis.

De Memorywalk werd mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren die het doel een warm hart toedragen. Eén daarvan is Univé Noord-Nederland dat naast een financiële bijdrage ook een startboog leverde.

Deel dit bericht