Ga naar inhoud

2 oktober 2023Supporter van Sport

Univé Noord-Nederland en vv Winsum verlengen samenwerking

De samenwerking tussen Univé Noord-Nederland en vv Winsum wordt voortgezet! Zaterdag hebben beide partijen hun handtekening onder een nieuw maatschappelijk convenant gezet. Samen gaan we ons inzetten voor verdere promotie van breedtesport en het gedachtegoed van Geert Reinders.

Geert Reinders was een veehouder in Winsum. Vanuit zijn visie op solidariteit richtte hij in 1794 de eerste coöperatieve brandverzekeraar van Nederland op: de Sociëteit van Onderlinge Bijstand in gevallen van Brand. Dit is de voorloper van Univé. Ruim 230 jaar later zetten de medewerkers van Univé nog iedere dag het werk van Geert Reinders voort.

Geert Reinders Fonds
Via de samenwerking gebeurt dit ook samen met vv Winsum. Dit leidt tot verschillende sportieve activiteiten, mogelijk gemaakt vanuit het Geert Reinders Fonds. Hieronder vallen activiteiten als Walking Football, de Univé Voetbal3daagse, het jaarlijkse Geert Reinders Jeugdtoernooi en gratis trainingen in de maanden april tot en met juni voor potentiële leden. Ook zetten de organisaties zich tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024 in voor het zwerfvuilvrij maken van het gebied rond het Geert Reinders Sportpark en worden er diverse openbare spelavonden georganiseerd.

Univé Noord-Nederland en vv Winsum werken al sinds 2019 samen. Het nieuwe convenant werd zaterdagochtend getekend tijdens een volle wedstrijddag op het Geert Reinders Sportpark en loopt tot juni 2026. “De roots van Univé liggen in Winsum”, legt Piet Schudde – werkzaam bij Univé Noord-Nederland en woonachtig in Winsum– uit. “Eigenlijk is deze samenwerking dan ook niet meer dan logisch. De afgelopen jaren hebben we samen al veel mooie dingen kunnen doen. Die samenwerking bouwen we nu verder uit door ons via het Geert Reinders Fonds gezamenlijk in te zetten voor de lokale samenleving.”

Inzetten voor de omgeving
Ronald van der Kloet - voorzitter bij vv Winsum - geeft aan: “vv Winsum wil voetbal aanbieden voor een brede doelgroep. Van jong tot oud, van jongen tot meisje, prestatief of recreatief. We zijn een vereniging van en voor iedereen en willen in Winsum en omgeving graag een maatschappelijke functie vervullen. Wendy Mekel - secretaris bij vv Winsum - vult aan: “Samen met Univé hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan een mooi maatschappelijk samenwerkingsprogramma en zetten we ons op verschillende manieren in voor de vereniging en de omgeving. En dat zie je ook in de uitingen terug!”

Deel dit bericht