Ga naar inhoud

29 september 2023Wonen

Thema-avonden Veilig Wonen

Van fiets- tot thuisaccu’s en van elektrische auto’s tot zonnepanelen: ze brengen in en om het huis nogal wat risico’s met zich mee. Maar waar moet je alert op zijn? En hoe kun je de kans op brand of schade verminderen? Tijdens één van onze thema-avonden vertellen we je graag meer!

We hebben meer en meer accu's met lithium in huis. Dit zijn oplaadbare batterijen die veel gebruikt worden in bijvoorbeeld elektrische fietsen, smartphones, laptops, tablets en speelgoed. De batterijen slaan elektriciteit op, wat verschillende brandrisico’s met zich meebrengt zoals overladen of oververhitting. Daarnaast zijn de batterijen erg kwetsbaar na beschadiging. Een accubrand is moeilijk te blussen. De rook van brandende accu’s is bovendien extreem giftig.

Ervaringen en tips
Tijdens de thema-avond Veilig Wonen delen onze risicodeskundigen en Team Brandonderzoek Noord-Nederland van de brandweer hun ervaringen en tips over hoe jij de kans op brand of schade kunt verminderen. De thema-avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Ben je erbij? Neem ook gerust een kennis of jouw buurman of buurvrouw mee.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link

Deel dit bericht