Ga naar inhoud

14 mei 2018

Samen veilig in Lewenborg

Een goed huis, een fijne buurt of woonplaats is voor iedereen de plek waar je graag weer thuiskomt. Plezierig wonen is ons allemaal heel wat waard, maar helaas komt inbraakschade nog veel voor in Groningen. Een voorbeeld hiervan is afgelopen paasweekend, toen er veel inbraken zijn geweest in Lewenborg en omgeving. 

Op donderdag 7 juni 2018 is er daarom in Lewenborg een informatie-avond georganiseerd over inbraakpreventie. Ex-inbreker Evert Jansen vertelde als eerste over zijn leven, over zijn verleden als inbreker en dat hij tegenwoordig lezingen geeft voor Stichting Veiligheid en Preventie. Daarna liet hij aan de hand van foto’s zien waar inbrekers bij huizen op letten: open ramen, slecht hang- en sluitwerk etc. Ook werd verteld hoe een goed slot en hang- en sluitwerk eruitziet.

Tevens kwam naar voren dat inbraken in 80 tot 90% geschieden doordat er gelegenheid toe is, bijvoorbeeld door een open raam, een losliggende ladder in de tuin of een sleutel aan de buitenkant in de deur. Bijna alle deelnemers zaten met open mond te kijken hoe makkelijk het soms gaat.

Daarna belichtten medewerkers van inbraakpreventie Gemeente Groningen de andere kant van het verhaal, namelijk: “Wat voor impact heeft een inbraak op de slachtoffers?”

Aan het einde van de avond werd er met de gastsprekers nog uitgebreid gesproken over o.a. inbraakbestendigheid van schuifpuien, ramen en het gevoel van veiligheid in de wijk Lewenborg en Beijum. 

Het was een informatieve avond en iedereen was erg enthousiast over wat hij had geleerd. 


Lijkt het jou ook leuk om een avond over inbraakpreventie voor jouw buurt te organiseren? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we kijken of we elkaar kunnen helpen. aanmelden@unive.nl

Deel dit bericht