Ga naar inhoud

4 januari 2024Met elkaar

Speeltuin in Donderen brengt dorpsbewoners samen

De speelvoorziening die in Donderen stond was bescheiden en voldeed niet meer aan de eisen van nu. Er zouden twee toestellen verdwijnen en één voor terugkomen. Omdat de speelvoorzieningen een belangrijke rol spelen bij de sociale contacten in het dorp, kwamen verschillende dorpsbewoners in actie.

Samen keken ze naar hoe de speelvoorzieningen konden worden behouden én worden verbeterd. Er moesten voorzieningen komen voor iedereen in het dorp. De projectgroep deed ideeën op, ging op onderzoek uit, verzamelde informatie en ging regelmatig in overleg.

In contact met elkaar
Een jaar later is het dan zover en is de vernieuwde speeltuin klaar! Zo is er nu een pingpongtafel die ook nog eens rolstoeltoegankelijk is en is er bij de speelvoorzieningen in de speeltuin rekening gehouden met kinderen met een handicap. Daarnaast is er nu een frisse jeu de boulesbaan.

De dorpsbewoners kijken – mede dankzij de lovende reacties - terug op een geslaagd project. Kinderen zijn weer in de speeltuin en ouders komen weer met elkaar in contact. Verschillende dorpsbewoners kijken uit naar het voorjaar, zodat ze de jeu de boulesbaan in gebruik kunnen nemen!

"Persoonlijke en oprechte benadering"
Moniek zat in de projectgroep: “We zijn ontzettend dankbaar voor de subsidies die we hebben mogen ontvangen. Mede dankzij de financiële bijdrage van Univé Buurtfonds hebben we dit project kunnen realiseren. Het fijne aan Univé vonden wij als werkgroep vooral de persoonlijke en oprechte benadering en belangstelling. We hebben veel contact gehad en ook vaak met dezelfde persoon. Korte lijntjes. Helemaal tof dat ze de moeite heeft genomen om bij de opening aanwezig te zijn om met eigen ogen te zien we wat dankzij Univé konden regelen.”

Deel dit bericht