Ga naar inhoud

1 augustus 2023Supporter van Sport

Spanning alom tijdens 43ste Nationaal Tuigpaardenconcours

Op 25 juli vond op het evenemententerrein in Norg voor de 43ste keer het Nationaal Tuigpaardenconcours plaats. In 24 rubrieken werden tuigpaarden, Hackney’s en tuigpaarden Fries Ras aan het grote publiek voorgesteld.

Tijdens het Nationaal Tuigpaardenconcours werd er gestreden om maar liefst drie nationale kampioenschappen en één regionale. De eerste titel – Hackney’s Ereklasse grote maat – ging naar Eclipse Grasshopper met rijder Mark de Groot. De titel bij Fries Ras eenspannen, aangespannen voor de krompanelen-sjees, ging naar Mechteld van der Kooi met Tjitte VDK.

Het kampioenschap Tuigpaarden eenspannen ereklasse Regio Noord werd gewonnen door Linda Boelens met Fantijn. Bij het kampioenschap Eenspannen KWPN Dekhengsten was het een spannend duel tussen Macho met rijder Robbie van Dijk en Magnifiek met rijder Lambertus Huckriede. Het publiek leefde enorm mee. Uiteindelijk prolongeerden Lambertus Huckriede en Magnifiek hun titel.

Bij de finale van Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje kwamen negen tandemaanspanningen binnen. Deze competitie wordt verreden op vijf concoursen. Vooraf was het puntenverschil tussen de nummers 1 en 2 slechts twee punten. Uiteindelijk ging het Bronzen Bartje naar Niek Alting met zijn Luitenant en Lord Liberty.

Het thema van de traditionele afsluiting ‘Het Sprookje van Norg’ was country en westen. Het werd een prachtige show met onder meer galopperende boeven te paard met achtervolgende Mounties en een tweetal vierspannen Friezen en tuigpaarden. Het publiek keerde tevreden huiswaarts!

Deel dit bericht