Ga naar inhoud

21 maart 2023Supporter van Sport

Recordaantal deelnemers Univé Leekster Lente Loop

Dit jaar liep er een recordaantal van ruim 1500 deelnemers mee aan de Leekster Lente Loop. De halve marathon was zelfs uitverkocht, na-inschrijving was niet meer mogelijk. 

Ook voor de overige afstanden was de belangstelling groot. De hardloopsport lijkt, ondanks de coronajaren, niks aan populariteit te hebben ingeboet. Dankzij het lenteachtige weer was er veel publieke belangstelling, de terrassen zaten vol.

De halve marathon was een prooi voor Jan Schra (1.11,29) uit Zwolle, gevolgd door Thijmen van der Loop uit Groningen en de derde plaats was voor Edwin Slijkhuis uit Zuidhorn. Bij de dames trok Tine Zweers (1.27,19) uit Grootegast aan het langste eind, Hinke Schokker uit Eastermar werd tweede en de derde plaats was voor Sanne Heidinga uit Leeuwarden.

Nieuw onderdeel dit jaar
Voor de jeugd was er de wedstrijdloop in de ochtend (1,2 km) en de scholierenuurloop in de middag. De kinderen genoten zichtbaar van de loopsport. Nieuw onderdeel dit jaar was framerunning. Een runningframe is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen, één voor en twee aan de zijkanten. Deze sport is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld SP (Spina Bifida) of mensen die bijvoorbeeld door een amputatie in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Maar liefst elf framerunners deden mee. Ze waardeerden dat dit nieuwe onderdeel aan het programma is toegevoegd.

Wandeltocht
Ook de wandeltocht was een nieuw onderdeel, waarmee de organisatie breedtesport promoot. Ruim 200 wandelaars genoten van een mooi parcours vanaf Nienoord, langs weilanden en bosschages naar het Nietapsterbos.

Bijdrage voedselbank
Tijdens de Leekster Lente Loop ontving Jan Oomkes, voorzitter van Voedselbanken Westerkwartier, een cheque van € 1.750 uit handen van Peter Wolters, voorzitter van de Leekster Lente Loop. Dit geld was bijeengebracht door de ruim 1500 wandelaars en hardlopers die deelnamen.

Volgens Wolters zijn veel lopers zich bewust van het belang van voldoende en gezonde voeding, maar staan ze niet vaak stil bij het gegeven dat veel mensen niet in staat zijn om dit voedsel te kopen. Oomkes was erg blij met deze donatie en ziet dit als een bewijs van betrokkenheid van sporters bij mensen in hun omgeving die het financieel moeilijk hebben.

Bron: infoleek.nl

Deel dit bericht