Ga naar inhoud

3 juni 2021Met elkaar

Openluchtbad klaar voor het zwemseizoen

Zaterdag 29 mei 2021 is er in het kader van NL Doet geklust door Anja, Edwin, de beide Nicole’s en Nicolet, medewerkers van Univé Noord Nederland regio Noordenveld bij het openlucht zwembad in Veenhuizen.

Het is een gezellig, kleinschalig, kindvriendelijk zwembad dat waterpret biedt voor jong en oud. Het zwembad is het oudste openluchtbad van de provincie Drenthe. (Sinds 1936). In 2010 is het zwembad uitgeroepen tot het zwembad van het jaar in Drenthe. 

De klussenlijst van het zwembad kon wel wat kleiner. De medewerkers hebben daarom plantjes verpot, gras opgeruimd en heel veel onkruid verwijderd. Rika, die vaste zwemster is in het zwembad, had de eer om het zwembad een dispenser met zonnebrandmiddel aan te bieden. Deze zal binnenkort geplaatst worden en vanaf dan kunnen de zwembadgasten daar gebruik van maken. Zowel het bestuur van Zwembad van Veenhuizen als Univé vinden verantwoord van de zon genieten heel belangrijk en dus de preventie tegen huidkanker.

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.

Deel dit bericht