Ga naar inhoud

2 november 2023Met elkaar

Op reis dankzij Stichting d’r Uit

Stichting d’r Uit zet zich in voor het bevorderen van contacten tussen mensen met een licht verstandelijke beperking onderling en met anderen. Dat doen ze onder meer door om de drie jaar een vakantiereis te organiseren. Dit jaar ging de reis naar Sauerland (Duitsland).

De reis in oktober was speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking met een minimaal inkomen. Zij hadden zo toch de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Normaal wordt de vakantiereis iedere drie jaar georganiseerd. In 2020 kon de reis door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Dit jaar stond de reis wel op de planning, met als bestemming Center Parcs Park Hochsauerland in Medebach.

"Gevoel van geborgenheid"
“Het is een groep mensen waar vereenzaming altijd op de loer ligt omdat zij doorgaans weinig contacten met gelijkgestemden en anderen hebben”, legt Bert Neven van de stichting uit. “Tijdens de vakanties ontstaat altijd een gevoel van geborgenheid en meer gevoel voor eigenwaarde. Hoewel dit zeker niet ons doel is, hebben de reizen zelfs al geleid tot meerdere stellen. Een heel mooie bijkomstigheid!”

Betrokkenheid bij de doelgroep
De reizen leveren dan ook alleen maar positieve reacties op. En daar doen de vrijwilligers van de stichting het natuurlijk voor! De reis werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Univé Noord-Nederland: “Door sponsoring heeft Univé haar sociale gezicht laten zien en daarmee betrokkenheid bij onze doelgroep getoond. Dat waarderen wij ten zeerste.”

Deel dit bericht