Ga naar inhoud

4 juni 2020Supporter van Sport

Op een veilige manier voetballen

Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. 

Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld.  

Het Jeugdbestuur heeft hard gewerkt om aan de hand van de richtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF een protocol op te stellen over hoe de trainingen weer konden starten. Daarnaast is er ook overleg geweest met de gemeente Noordenveld, die dit plan heeft goedgekeurd. Hierdoor is het vanaf donderdag 7 mei 2020 weer mogelijk om te trainen.

De toegang naar de sportvelden gaat via de hoofdingang naast het fietsenhok. Spelers en speelsters kunnen na de training het sportpark verlaten via de uitgang bij DES! De ballen worden na elke training schoongemaakt door de trainers. Ook moet elk team tijdens de training 1 volwassene aanwijzen als toezichthouder bij de ingang. Bij geen toezichthouder is het niet mogelijk om te trainen. Samen zorgen we ervoor dat we op een veilige manier kunnen voetballen.

Edwin, medewerker van Univé en secretaris van de vereniging, heeft de toolkit overhandigd aan Hans Strik, de jeugdvoorzitter. Edwin geeft aan dat het als bestuurslid van GOMOS en medewerker van Univé fijn is om mijn steentje bij te kunnen dragen. Hij wenst iedereen veel trainingsplezier.

Voetbalvereniging Roden
Het sportpark van de VV Roden was al " corona proof", maar met de spandoeken, verwijsborden, afzetlint en vloerstickers van de toolkit is alles nog duidelijker en beter zichtbaar. Het spreekt voor zich dat bestuur en leden erg blij zijn met deze artikelen. Het geeft maar weer aan dat we ons aan de gestelde regels moeten houden. De leden van VV Roden zijn nu alweer drie week in training, en daar is iedereen blij mee.

Elke dag van drie uur in de middag tot ongeveer 10 uur in de avond word er getraind. Op het kunstgras, omdat de natuurgras velden zijn geëgaliseerd en doorgezaaid. Op de foto ziet u de heren Jort Weites van Unive Noordenveld, Henk Brink (jeugd voorzitter VV Roden) en Rob Matijssen (beoogd bestuurslid en nieuwe jeugdvoorzitter)

Deel dit bericht