Ga naar inhoud

28 maart 2022Ondernemen

Nieuwe groene ontmoetingsplek voor het hele dorp

Minibos Tiny Forest is woensdag 16 maart 2022 in Roderwolde geopend. 

Rondom multifunctionele accommodatie de Doefkamp, waarin onder andere het dorpshuis en de basisschool zijn gehuisvest, is het grasveld omgetoverd tot een openbaar toegankelijke, groene ontmoetingsplek die multi-inzetbaar is voor het hele dorp.

Tijdens schooltijd kan deze plek worden ingezet om educatie te verrijken en de verbinding te maken tussen de kinderen, de natuur, de ouderen en de omgeving. Waar spelenderwijs kan worden geleerd en waar omwonenden van elke leeftijd actief kunnen worden binnen en buiten verenigingsverband.

Er is een grote hoeveelheid bomen en struiken geplant, van tientallen verschillende soorten, waaronder veel fruitbomen en bessenstruiken. Verder staat er voor dit jaar de aanleg van een jeu-de-boulesbaan gepland omringd door grote, schaduw brengende platanen, een heleboel nieuwe natuurlijke speeltoestellen en een centraal op het veld gelegen tent-paviljoen waar activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Met een groep vrijwilligers zijn we al lange tijd bezig met een plan voor een ontmoetingsplek rondom de Doefkamp. Zowel alle plannen als de uitvoering is gedaan door vrijwilligers uit het dorp. Er was een grote bereidheid om te helpen en we wierven hen via de dorpskrant.

Het Univé Buurtfonds heeft 2.500 euro gedoneerd, onze collega Rina Jansma was bij de opening aanwezig. Met veel dank aan de bijdrage vanuit het buurtfonds!

Deel dit bericht