Ga naar inhoud

6 april 2023

Mirna Kijf: "We kijken verder dan iemands verzekeringsvraag"

Univé Noord-Nederland is een coöperatie. Dat betekent dat we van en vóór onze leden zijn. Maar hoe is dat coöperatieve gedachtegoed terug te zien in ons werk? In een serie verhalen vertellen onze collega’s over hun werk, het mooie van Univé en wat leden hiervan terugzien. Met deze keer Mirna Kijf, Teamleider Commercie.

“Door mijn werk voor Univé ben ik zelf ook meer om me heen gaan kijken. Wat voor hulpvraag heeft iemand? Hoe kan ik helpen? Welke verbindingen kan ik leggen? Die mindset heeft ervoor gezorgd dat ik als persoon ben gegroeid. Ik ben dan ook echt wel trots op dat ik bij Univé werk. En dat terwijl ik hier eigenlijk toevallig terecht ben gekomen.

Ik werkte namelijk als kwaliteitsmedewerker bij een tussenpersoon. Een leuke baan, maar het bedrijf werd overgenomen. Ik zag het niet zitten om mee te verhuizen naar Limburg. Ik woonde vlak bij de winkel in Appingedam. Door mijn werk wist ik alles over zorgverzekeringen, maar niets over andere verzekeringen. Toch besloot ik te reageren op een vacature voor particulier adviseur aan de telefoon.

Later ging ik aan de slag als adviseur in de winkel, als klachtenbehandelaar en coach van (nieuwe) collega’s. Inmiddels werk ik als teamleider en ben ik verantwoordelijk voor onze zes winkels in Groningen en alle collega’s die daar werkzaam zijn. Ik ben leergierig en heb prikkels nodig. Bij Univé krijg ik alle mogelijkheden om door te groeien.

Ik zie ons team als een coöperatie in de coöperatie. Natuurlijk moeten ook wij gewoon onze doelen halen. Maar dat doen we wel op zo’n manier dat we betekenisvol zijn voor de leden, met oprechte interesse in de mens. In ons werk kijken we verder dan iemands verzekeringsvraag of -wens. Wat kunnen wij daar als organisatie nog meer mee? Of ken ik iemand die kan helpen?

Soms kun je op zo’n simpele manier van waarde voor iemand zijn

Ik vind het dan ook mooi dat we de ruimte krijgen om ons in te zetten voor onze eigen regio. Dat ik als teamleider en als medewerker van Univé mag kijken naar de persoon en niet alleen naar iemands verzekeringspakket. Soms kun je op zo’n simpele manier van waarde voor iemand zijn. Een mooi voorbeeld vind ik dat we soms – onder werktijd – mogen koken bij het Ronald McDonald Huis. Ik heb zelf een jonge dochter. Dat ik dan ouders in zulke vreselijke omstandigheden kan ontlasten door voor hen te koken, is fijn.”

Mirna Kijf
Teamleider Commercie

Deel dit bericht